Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 17 december 2011

Puuust…

Av tedsams - 17 december 2011 11:03

Dagens morgonpromenad blev lång, nästan 2 timmar, men det var så skönt att kunna gå utan risk att slå ihjäl sig. Det kom ner nåt snöblandat elände igår kväll igen, men det gjorde den nyttan att den där halkiga isen som låg som ett täcke över allting, luckrades upp, så idag gick det att promenera utan att det var förenat med livsfara.  


Och det är ganska så skönt att veta att doggsen har fått en rejäl promenad redan nu. Då kan jag greja i lugn och ro utan att ha dåligt samvete för två hundar med massor av spring i benen.

   

    

Men på hemvägen idag passerade jag en av områdets två skolor och kom att tänka på en sak som jag såg/hörde häromdagen.

  

Jag skulle även då passera skolan, och barnen hade rast. Skolan och skolgården ligger i centrum av det här bostadsområdet och skolan med omgivningar är inte "avspärrade" på nåt vis, utan man passerar tätt förbi där på väg till och från affär och bibliotek och hundpromenader och sånt.   


Skolgården där barnen ska vistas på rasterna finns på ena sidan av huset, på andra sidan är det "allmänning" eller vad man ska kalla det, där skall inte barnen vara.


Men när jag och doggsen kom gående där så ser vi en liten pojke som står ensam i ett hörn, på "fel" sida av skolbyggnaden. Han bara står där och ser inte speciellt glad ut, och på andra sidan av huset hör man massor av barn som hojtar och tjoar och leker i snön.


Då kommer det en vuxen dam ut från en dörr i skolbyggnaden, och hon ska vidare in i en dörr alldeles intill där pojken står. 


Hon får syn på pojken där han står och nästan ser ut som att han gömmer sig… och så säger hon med mycket elakt tonfall:" Här ska du inte vara, ge dig iväg till andra sidan med en gång!"    

   

Pojken svarar inte, och flyttar inte heller på sig… så människan säger återigen med hög röst: "Hör du inte vad jag säger??? Gå härifrån med en gång.. annars blir det inte roligt för dig! " och så slänger hon upp dörren och sveper in i byggnaden igen.

    

Pojken går med släpande steg iväg därifrån…. och jag kände mig som världens svikare som inte slog kärringen på käften    och talade om för henne vilken skit hon var. Fast jag hann inte förrän hon var innanför dörren förstås…   

   

Men snacka om att barn är utsatta…. även av vuxna som borde veta bättre.    

  

  

Nu har det börjat snöregna här igen, och om väderrapporten talar sanning så ska det komma flera dm snö här under helgen… känns som om det skulle kunna kvitta med den där snön tycker jag, men vädergudarna lär inte bry sig om vad jag tycker.   

   

Men idag… nu snart… så snart jag slutat skriva här… ska jag göra i ordning en av mina tomtar. Det har inte blivit av förut, men idag MÅSTE jag fixa till i alla fall den ena.

   

Beträffande tomtemor har jag ännu inte alla grejor för att fixa till henne, men i morgon kanske jag hinner inhandla det som behövs. Tomtefar ska i alla fall på plats idag….      


Ha en riktigt trevlig helg…… 

    

   

    

    

    

   


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards