Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 29 november 2010

En köldhåla...

Av tedsams - 29 november 2010 10:26

Vi har tydligen hamnat i en riktig köldhåla när vi flyttade hit. Jag klagar ju ofta på att det är uppför åt vilket håll jag än går när jag ska ut med hundarna... och nu kan jag konstatera att det är en riktig köldhåla också.


I går när vi hade första träffen på vår lilla studiecirkel, då var det helt klart att ingen hade lika kallt hemma hos sig (ja utomhus då alltså) som vad jag kunde rapportera...  kul att vara värst på något i alla fall    



Vi startade som sagt vår lilla studiecirkel igår. Den där cirkeln där vi har Niina Svartbergs bok "Lyckas på tävling" som litteratur.


Tänk er det.... 6 tjejer i mycket varierande ålder, med ett stort hundintresse och lusten att tävla med hund gemensamt.  Jisses....  det finns inte direkt nån brist på samtalsämnen där inte...   

  

Vi får nog samla ihop oss lite inför nästa träff, annars blir det mest bara ett kafferep av det hela tror jag.   Meningen med det hela är ju att vi ska jobba med oss själva som hundförare så att vi kan coacha våra hundar på ett bättre sätt när vi ska tävla.


Det finns mycket att jobba med där, och det är jättekul att vi är så olika som människor, vi som är med. Och så har vi hundar som befinner sig på olika nivåer tävlingsmässigt sett, och det är också bra. 


Men det finns en studieplan till den där boken, och vi får nog försöka följa den tror jag... annars bladdrar vi (och jag måste nog erkänna att jag är en av dom värsta bladdrarna, men det är väl ingen överraskning för nån antar jag)  bort tiden på sånt som i och för sig är kul att prata om, men som inte riktigt hör till ämnet.   

  

Det ska i alla fall bli kul att se om vi, när vintern går mot sitt slut, kan se något resultat av vår lilla cirkel. 

   

  

Ja, det var det om det det.... nu över till något helt annat.


Jag har aldrig sett mig själv som en elak människa, men jag antar att det inte finns någon som ser sig själv som elak. Men vet ni... det finns elaka människor....  om ni nu till äventyrs inte visste det förut.


Och det syns tyvärr inte på folk på utsidan, om dom tillhör den sorten, den elaka sorten alltså, eller ej. Nej då, dom uppför sig hur snällt och hyfsat som helst, långa tider... och så rätt som det är så ploppar det fram något som får en att bokstavligen kippa efter andan.


Jag vet inte hur dom där människorna är skapta... vad ger det för sorts konstig tillfredsställelse att slänga elakheter omkring sig?


Fast enligt dom själva så är det inte elakheter... det är sanningar. Och såna "sanningar" kan man tydligen sprida omkring sig helt utan minsta omdöme, vilket man är tillfrågad eller ej.


Vet ni att för mig är det helt enkelt elakheter...   men det kan ju förstås vara så att det är jag som (även i det fallet) är lite knepig.     


Strunt samma.... dom är med all säkerhet obotliga så varför bry sig...    men det gör man ju förstås, vilket man vill eller ej.   

  

  

Tja.. vad ska jag bladdra om nu då tro..?   Redan kvart i sju i morse travade jag iväg i kylan till tvättstugan, så jag har faktiskt redan varit lite nyttig idag.  Och har man varit det, då får man sitta vid datorn och roa sig en stund....


Ungefär som skolbarnen ni vet...  läs dina läxor och städa ditt rum... sen får du sitta vid datorn en stund. Fast det är väl kanske ingen som tillämpar såna regler nu för tiden.


Men ni vet.. det är inte bara Salza som har ett hårt liv... sonen hade det inte heller så lätt på sin tid    

  

  


Och apropå det då... att inte ha det så lätt alltså...  vi pratade ju en massa på den där cirkeln igår. Och det gav en del att tänka på... vilket ju förstås är meningen med det hela.    Och jag inser återigen att Salza nog lever ett tufft liv... när det gäller tävlingar och tävlingsträning alltså.


Jag ställer stora krav på henne, men hon har ju hittills klarat av att leva upp till dom, vilket naturligtvis gör att jag därför ställer ännu större krav på henne.


Det blir ju lätt så, i alla fall för mig... stackars liten Salza   


Jag vet ju att det finns mycket jag skulle kunna ändra på så att det blev till det bättre (och nu pratar jag fortfarande bara om hundträning), men frågan är hur mycket man kan förändra sig själv?  Vid den här åldern skulle jag kanske vilja tillägga då, men egentligen tror jag inte på det där. Jag tror att man kan ändra på sig om man bara vill, oavsett ålder...  kruxet är nog oftast att man egentligen inte vill förändra något.... tror jag.    


Jaja... vi får väl se hur tankarna går när tävlingssäsongen så småningom närmar sig....


NU.... ska jag i alla fall sluta babbla.


Hoppas ni har en bra dag, trots kylan.....

  

   


   



  

  




 
 
Ingen bild

stin@

29 november 2010 22:13

Så jobbigt det är med elaka människor. Fast jag tror att dom lider mest själva egentligen.
Intressant cirkel! Klart du ska babbla på där Barbro du som är så kunnig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards