Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 23 november 2010

Absolut inget att skriva om....

Av tedsams - 23 november 2010 11:52

Näe, det är en sån där dag idag när det står stilla i hjärnkontoret... mer stilla än vanligt alltså   Men å andra sidan har det aldrig tidigare fått mig att avstå från att babbla en massa strunt, så varför skulle det göra det idag då??

  

Men jag ska börja med att buga och tacka för att ni läsare sakta och försiktigt återvänder till min blogg...   Även om jag skriver oavsett om någon läser eller ej, så är det lite extra kul att veta att det finns folk som läser mitt babblande.


Det är visserligen lååångt kvar till de besöksiffror som jag hade i förra omgången av mitt bloggande, men jag är som sagt glad att ni trots allt är några som gör er besväret att återkomma.    


Idag är det en ruskig dag, vädermässigt alltså. 3-4 grader kallt och så kommer det lite snö, skulle kunna vara en hyfsat fin dag alltså....  men det blåser nåt alldeles bedrövligt   


Ingen nyhet för er söderöver förstår jag, ovädret lär väl komma därifrån denna gången också tror jag.


Visst är tiden ur led när ni som bor söderöver redan har haft många fler, och värre, snöoväder än vad vi norröver har haft så här i början av vintern? Fast jag klagar inte...  ni får gärna behålla snöovädren där nere.  


Jag tror att hundarna också tycker att det är en ruggig dag idag. Dom fick den vanliga morgonrundan i morse, och sedan fick dom ta en promenad/joggingtur på löpbandet också... men sedan har dom mest sovit.  Det är liksom en sån dag idag...    


Jag sover aldrig på dagtid.. jag kan ligga på min säng och läsa ibland, men jag sover aldrig.  Jag är sån där att när jag somnat, då vill jag sova... länge...  Och sover man på dagen då måste man ju strax vakna igen, och vara pigg och alert och göra nyttigheter.... och sån känner jag mig aldrig efter en kort tupplur.


Näe, sovandet får vänta till natten för min del....  men hundarna har ju inte så mycket att välja på. Händer det inget runt omkring dom, så är det sova som gäller...


Ja, det är inte så himla synd om dom, jag ska snart bylta på mig så att vi kan ge oss ut på promenad. Och då är det väl som vanligt antar jag... när man väl kommer ut så är inte vädret så illa.  Och går vi i skogen så blåser det nog inte lika mycket heller...    

   

Och så tänkte jag skriva lite funderingar runt det här med lydnadsträning/tävling idag också, men när jag tänker efter så är det väl bara gammal skåpmat. Har man bloggat i så många år somjag har, då har man redan hunnit babbla i många omgångar om sånt som ligger en varmt om hjärtat.


Fast ni som läser kanske är nytillkomna läsare? Mina gamla läsare kanske har tröttnat på allt bladder som upprepar sig, och dragit vidare mot nya bloggar... eller... vilket är troligare, bosatt sig på Facebook.


Ja, inte vet jag... det finns ett par, tre trogna själar    som hör av sig, men för övrigt är ni alldeles väldigt tystlåtna av er... och då är det svårt att veta vad som kan tänkas intressera er.


Fast... jag skriver ju för att roa mig själv i första hand  om det sedan roar er också så är det ju en bonus. 


Nästa år... då när allt ska bli annorlunda till det bättre    (när det gäller hundträning alltså) ....  då funderar jag på att skriva träningsdagbok och sedan lägga ut den på nätet.


Jag gjorde ju det under de åren då Salza och jag tränade och tävlade som mest, men sedan tröttnade jag. Men det är bra att göra det, då kan man kika tillbaka och friska upp minnet, och man har lite koll på vad man gör och inte gör.


Jag är dålig på att planera min träning, jag borde skärpa mig där, och då kan ju en träningsdagbok vara en hjälp.... kanske    


Redan förra året köpte jag Svartbergs Träningsguide för elitklass, den som hör i hop med Med sikte på 10:an, men jag bläddrade bara snabbt igenom den och la den till handlingarna.  


Den var alldeles för grundlig för mig... men man måste ju vara grundlig om man ska nå några framgångar.  Visserligen tog vi snabbt och lätt det där lydnadschampionatet, men egentligen kan vi väl säga att vi slarvade oss dit.


Med lite mer noggrann träning så hade vi ... ja vaddå??? Man kan ju liksom inte få mer än ett championat, det finns ju ingen gradering på dom.  Och inte behövde vi så många tävlingar heller... så varför ska vi bli så himla noggranna nu då??


Ja, det är ju det enda vi kan ha som målsättning nu då... att bli ännu bättre, poängmässigt sett alltså.  Undrar om det verkligen passar mig och Salza...? Vi är ju lite slarviga av oss...  båda två   


Men det är väl därför det blir en utmaning då... att vi måste prestera nåt som ingen av oss har den naturliga fallenheten för... eller hur man nu ska säga.


Ja jisses... tror att jag ska leta fram den där träningsguiden med en gång...  det krävs nog en hel del tankemöda innan man börjar med det rent praktiska "jobbet".


Haha... så lätt det är att sitta här i stugvärmen och ha storstilade planer... som  ligger långt fram i tiden, och som man inte alls tänker ta itu med ännu på ett bra tag.


Men... planeringen är ju minst halva nöjet brukar man väl säga.. och det håller jag med om.


Nu har jag bladdrat tillräckligt för idag tror jag... trots att jag inte har något att bladdra om    Så blir det när skrivklådan tar överhanden....


Ha en fin dag, hoppas att ni inte blir alltför insnöade...     

  

 
 
Kennelmamman

Kennelmamman

23 november 2010 12:48

För att vara en som inget har att säga så blev det ganska långt och innehållsrikt ändå :-)
Min utmaning ligger på det fysiska planet. Skall jag någon gång komma till start på grund eller jaktprov med Duracellen Ellen så får jag nog cykla till start. och det närmaste prov som brukar hållas ligger 3,5 mil härifrån. Så du ser jag har lite att jobba med.

http://www.kvistagrans.com

tedsams

23 november 2010 12:59

Ja, babbla utan att ha något att säga, det är jag bra på! ;)


Vet inte om jag förstår dig rätt nu... det där med cykeln alltså ;) men jag antar att det inte är för din skull du behöver cykla dit?? Om det inte är det, så har jag bara ett råd att ge.... löpband.

Fast... ju mer motion, desto bättre kondition... inte alltid så bra när det gäller duracellkaniner. ;)

 
Ingen bild

Ann&SassaoTigra

23 november 2010 14:34

Har också kollat Svartbergs guide! Absolut inget för mig kan jag säga!!! Däremot har jag faktiskt skrivit träningsdagbok under året och tycker att jag haft stor nytta av det. Kul att kunna titta tillbaks och nyttigt för att man faktiskt blir lite mer strukturerad.

tedsams

23 november 2010 17:00

Ja, det är det där strukturerade vi behöver nu tror jag... får väl ta mig själv i kragen lite kanske :)

 
Rudi

Rudi

23 november 2010 18:26

Hah, lustigt att du skrev om det idag. jag har aldrig haft tillstymmelse till träningsdagbok, men igår hittade jag en Pettson-almenacka jag måste fått på jobbet någon gång. VAD ska jag använda den till, tänkte jag! Jo, allt om Rudi, kom jag på! Sån är i alla fall ambitionen just nu!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

tedsams

24 november 2010 11:49

Ibland kan det bli så där, två själar och en tanke :) Jag har alltid börjat väldigt ambitiöst med valpdagböcker för mina hundar, men i Salzas fall började vi ju träna så tidigt så där blev det mer en träningsdagbok. Kul att titta tillbaka och läsa den nu... :-)

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

23 november 2010 19:39

Näe, insnöade är vi inte ( iaf inte vädermässigt ... ) men mer än urblåsta är väl ingen överdrift om man säger såå ;-)))
Man kanske skulle ta och leta reda på den där guiden, för den ska nog finnas nånstans hos oss oxå .. *harkl* !

Har´e gott !
PS Har ni förresten hittat till Huli och Kliss än ?? DS

http://icelolly.bloggplatsen.se

tedsams

24 november 2010 11:46

Jag letade fram den där guiden, full av ambitioner. Men jag inser (återigen) att den är alldeles för ambitiös för min del.. :(

Huliskogen tassar vi omkring i lite då och då, vi bor nära nu. Men Kliss är något outforskat fortfarande. Får kanske vänta tills snön försvunnit nu....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards