Tedsams blogg

Alla inlägg den 20 september 2013

Av tedsams - 20 september 2013 10:51

Åkte ju till klubben igår kväll eftersom vi utlovat fri träning även för rallyn på klubbens fria-tränings-torsdagar. Fast jag kunde lika gärna ha stannat hemma... det var jag och kompisen som var där, av rallyfolket alltså. Och det trots att det faktiskt inte regnade, fast det hade förstås regnat hela dan tidigare.


De enda som var där och tränade var nog såna som ska tävla bruks där till helgen tror jag, men jag ska förstås inte klaga på att folk inte kommer när det är regnrusk, jag tränar ju inte själv i sånt väder.  


Men eftersom det är höst och märkt så är det lite svårt att träna med skyltar nu. Även om det finns belysning på planerna så är det lite svårt att se skyltarna ordentligt.... men man kan ju träna utan skyltar förstås.  Det är ju detsamma med rallyn som med allt annat, man ska träna in småbitar av varje moment och sedan sätta ihop det till ett helt moment. Och man ska inte gå banor hela tiden heller, i alla fall inte förrän hunden verkligen behärskar alla moment ordentligt.


Jaja, vi får se hur det blir framöver, vi lägger nog ner den där fria träningen om intresset fortsätter att vara dåligt. Fast det är förstås med det så som en ung och energisk människa sa till mig för ett tag sedan... Engagemang skapar engagemang... och det är ju så rätt så. Men för att leva upp till det så måste man kanske vara lite yngre och lite mer entusiastisk och lite friskare än vad jag är     det är nog kanske läge för nån yngre kraft att ta över det där.


Jippie fick följa med till klubben igår också, vi skulle träffa släktingen Gimzo och eftersom vi tränar ihop då och då så tycker jag att det är bra om dom får träffas lösa och lediga några gånger innan Jippie är könsmogen. Gimzo tyckte att Jippie var lite jobbig, morrade lite och så, men lät sig i alla fall förledas till några små lekstunder. Och det var skönt att se att Jippie svarade på rätt sätt när Gimzo muttrade och sa ifrån...   


Idag har jag varit igång sedan klockan 6 i morse. Och klockan hann bli nästan 10 innan jag satt ner för första gången den här morgonen.... men nu sitter jag har och latar mig en stund, det behövs, för jag ska strax åka och veckohandla, och det är en pärs av värsta slaget tycker jag... puuuust. 


Och när det är gjort och alla prylar är uppackade och instoppade i skåpen, då är det dags för hundpromenaden, och när den är gjord är det dags för middag, och när den är gjord är det dags att ge hundarna mat, och när det är gjort... då är jag ledig..... om jag blundar för den stora högen med stryktvätt som uppstod efter morgonens tvättstugebesök.    


Näe, det här duger inte.... full fart mot stora köpcentrat    

    

    

    





Ovido - Quiz & Flashcards