Tedsams blogg

Alla inlägg den 16 september 2013

Av tedsams - 16 september 2013 18:33


Jag struntar i att flytta bloggen, den får leva kvar här på Bloggplatsen i alla fall ett tag till. Jag funderar på om jag över huvudtaget ska fortsätta blogga och då är det bara knöligt att krångla med en ny adress och sånt om det kanske bara blir för en kort tid.  


Jag har sagt det förut och jag säger det igen… det känns som att jag redan har skrivit om allting minst en gång redan. Känner det som att jag bara upprepar mig hela tiden, och har man inget att säga eller berätta så är det inte så stor idé att blogga heller.


Fast Jippie har ju inte funnits förut så det jag skriver om honom är kanske lite nytt. Men det händer inte så mycket märkvärdigt på den fronten heller.


Det som händer på Jippie-fronten just nu är att man tydligt kan se att Ibsen hanterar honom annorlunda nu mot vad han gjorde för bara nån vecka sedan.


Ibsen är tuffare mot Jippie nu. Hanterar honom mer hårdhänt och vaktar saker och ting så att Jippie inte vågar komma nära. Tidigare har Jippie fått gjort lite som han velat både med Ibsen själv och med Ibsens pinnar och andra grejor, men det går inte nu. Och Jippie har en väldig respekt för Ibsen, och det är väl tur det.


Och Jippie utvecklas förstås hela tiden nu, det går med en rasande fart. Han är lika hög som Salza nu, och sist jag vägde honom vägde han bara drygt 1 kg mindre än Salza.


Idag när vi var ute ville Salza vara med och leka, och då betyder det att han vill bli jagad. Och det är ju kul att se att hon inte helt gett upp, för hon brukar bli ganska så hårt tacklad av Ibsen ganska omgående, och sedan vill hon naturligtvis inte vara med längre. Nu försökte jag hålla Ibsen i schack lite så att han skulle ta det lite lugnt, men då var det Jippie som vid ett tillfälle lyckades komma ikapp henne och tacklade omkull henne.


Jippie har tydligen lärt sig av Ibsen hur man gör när man ”leker” och det är ju synd.   Salza vill inte brottas och bitas och sånt, hon vill bli jagad, eller möjligtvis jaga någon som är ungefär lika snabb som hon är. Jippie skulle passa bra till det, om han inte redan hade lärt sig dom där ”tackla-omkull-och-kör-över”-fasonerna av Ibsen.  



Vi ska i alla fall börja kurs denna veckan, Jippie och jag. Kanske finns det nåt att berätta därifrån sedan, det är ju en helt ny situation för Jippie.


I morgon ska han också får göra nåt han nog inte gjort förut. Då ska vi åka och gratulera en släkting som fyller år, det är en bit att köra och det lär bli många timmar i bilen för hundarna. Han gillar ju att åka bil, och han brukar sköta sig kanonfint, men han har aldrig behövt tillbringa en hel dag i bilen förut.


Jo då, han ska förstås få komma ut och rasta sig och så, men det blir nog ingen tid för att försöka få bort allt spring som finns i hans små ben. Vi lär nog få sota för det när vi sedan så småningom kommer hem igen…  

   

     




Ovido - Quiz & Flashcards