Tedsams blogg

Alla inlägg den 18 september 2013

Av tedsams - 18 september 2013 17:23

Ja förutom att det är första kurstillfället på Jippies slyngelkurs idag så har det varit en annan premiär också. 


Det har ju spöregnat hela långa dan (och hela natten också) och jag känner inte för några långpromenader i det vädret, så Salza fick springa en stund på löpbandet idag. Och det var länge sedan vi använde det, så Jippie har knappt sett det annat än stillastående. 


Men idag tittade han med stora ögon på Salza när hon sprang där med lätta steg.... och han rätt som det var så gjorde precis som han ibland gör ute när hon kommer travande intet ont anande... han anföll henne med hela sin kraft.... vilket resulterade i att dom båda två åkte av bandet. Han är en riktig knäppskalle den där killen... 


När Salza hade sprungit färdigt så fick Kurt hjälpa mig, för då hade jag tänkt att Jippie skulle få prova på också. Inte motionera nåt, utan bara prova på att gå på bandet för att vänja sig vid det.


Så jag satte på honom kopplet, laddade med lite godis och placerade mig i framänden av bandet, Kurt placerade sig vid sidan av bandet om Jippie skulle få för sig att försöka hoppa av. 


Och han är ju ganska så smart den där Jippie... när bandet började röra på sig så ställde han sig snabbt med frambenen på motordelen (som inte rör på sig) och behövde då bara gå med bakbenen. 


Salza gör ju tvärtom ibland.... hasar av bandet så att bakbenen står på golvet och så går hon bara med frambenen på bandet.


Men vi fixade tilll det där med Jippies framben och efter en kort stund så tassade han på så fint så. Han fick gå en liten stund så att vi kunde se att han verkligen gick utan att försöka hoppa av, och medan han traskade på så fick han en och annan godbit som belöning. 


Det var ju bara några minuter han gick på bandet, men när vi senare kom hem efter att ha varit ute på promenad i regnet så såg jag att han sprang och ställde sig på bandet och nosade för att försäkra sig om att vi inte tappat nån godbit där, det gav tydligen precis den minnesbilden som jag ville. Det blir nog inte bli några svårigheter att få honom att springa på bandet.


Salza behövde inte en vänjas vid det, hon betedde sig som om hon aldrig gjort annat redan första gången hon fick prova, men annars så brukar väl de flesta behöva i alla fall en testgång för att vänja sig. 


Jag har tyvärr ingen bild på hans löpbandspremiär, jag kunde ju inte gå ifrån, men jag kan visa en bild på Salza på löpbandet i alla fall. Bilden är ju gammal nu och ni har nog sett den förr... men Salza kan man titta på många gånger.   

   

   

   


Ovido - Quiz & Flashcards