Tedsams blogg

Alla inlägg den 8 september 2013

Av tedsams - 8 september 2013 10:00

.... att se så fort hundar lär sig saker och ting. När vi är ute och badar, hundarna och jag... eller rättare sagt, när hundarna badar....  så sker saker och ting i en viss ordning. 


Dom vill gärna hämta saker i vattnet när dom ska bada så jag brukar kasta en pinne (modell mindre stock) åt Ibsen, en dummy åt Salza och en dummy åt Jippie.


Ibsen vet att han inte får hämta när det är en dummy som kastas (han biter nämligen sönder dom) men för att göra det lite enklare för honom så kastar jag i hans pinne först, och den bryr sig inte Salza alls om, hon väntar på sin dummy.


Den kastar jag sedan, och då avvaktar Jippie för han vet att den första dummyn är Salzas, När jag sedan kastar den andra dummyn då är det fritt fram för honom och då slänger han sig i för att hämta den, och Salza i sin tur gör aldrig nån ansats att hämta just den.

Det är kul att se sånt där, sånt som funkar så kanonbra utan nån större arbetsinsats av oss människor.   

    

   

I går var vi och kikade på agilitytävlingar igen, den här gången officiella tävlingar. Och det var ju trevligt att se och höra att tonfallet på förarna nu var helt annorlunda än närjag kikade på den där träningstävlingen. Kanske anledningar var just att det var officiellt, inte vet jag.... man får ju inte uppföra sig hur som helst i såna sammanhang. Fast det får man ju inte när man tränar heller förstås...   

   

   

Idag anordnar Springerklubben en Cup här i närheten. Många deltagare... jättekul verkar det vara.... man tävlar i tre olika delar, utställning, fält och vatten och samlar poäng som sedan läggs ihop så att man på slutet kan kora en segrare. 


Såna där tillställningr har jag aldrig sett eller varit med på, jag har ju gått en hel del jaktprov och vattenprov med mina cockrar, men jag har alrig varit med på nåt annat i jaktsammanhang så det hade varit kul att få vara med och kika. Kanske att Jippie skulle kunna vara med nästa år, om det nu blir nån Cup nästa år igen, i år var han för ung.

Men enbart som åskådare fick man inte vara med...  synd det, nu vet jag fortfarande inte riktigt vad och hur jag ska träna för att kunna vara med en annan gång. Fast på nåt vis så misstänker jag att det finns massor av åskådare med där idag ändå.... jaja, sånt är livet här hos oss. 


    

Jag får väl försöka hitta nåt annat att roa mig med... kan tänkas att det blir en klippning av Salza istället då. Inte tillnärmelsevis lika kul, men skönt att ha det gjort innan hon blir alltför vildvuxen. 


Senare idag tror jag att jag ska åka och bada med hundarna. Salza o Jippie fick sig ett snabbad igår, men idag kan Ibsen få följa med också. Det är nog inte så många dagar till som det är så här varmt och soligt så det gäller kanske att passa på. 

   

   

          

    

     

        

    


Ovido - Quiz & Flashcards