Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 10 november 2012

Ingen snurrig dag alls….

Av tedsams - 10 november 2012 17:40

Näe… idag kör vi bara rakt fram, och lite svängar och sånt, definitivt inga snurrar.   På tävlingen idag var första skylten efter start Snurra… och det tyckte inte Salza var lämpligt så det gjorde hon inte.  


Däremot tyckte hon att det var väldigt lämpligt att hoppa ända långt upp i ansiktet på mig när hon landade efter hoppet lite längre fram i banan…  


Så….. 10 + 3 minuspoäng var vad vi åstadkom idag.. -10 p för fel utförd övning (ingen snurr) och -3 p för överdriven fysiskt kontakt (efter hoppet), alltså 87p som slutresultat.


Så kan det gå när inte haspen är på…. eller hur är det man säger?  


Men hon fick en kul leksak i pris, den for hon omkring som en vettvilling  med när vi kom ut på parkeringen efter prisutdelningen… skitkul var hennes omdöme om den och det var inte helt lätt att få henne att sitta stilla med den.. 

    

     

Men för att återgå till vår snurrlösa tävling.... vi körde ett antal snurrningar före start och det funkade så bra så… och jag vet nu var problemet sitter. Hos mig förstås….    


Salza har gjort precis likadant vid en annan tävling. Då var också den allra första skylten Snurra, och hon snurrade inte. De gånger det funnits en snurr längre in på banan har det funkat kanonbra. Och av det kan vi alla dra slutsatsen att matte har hel del att lära….    

   

Totalt sett hamnade vi exakt på mitten av resultatlistan, placering delad 7:e plats av 13 startande. En cocker vann på 100p och på platsen före oss kom det också en cocker, helt OK att bli slagna av ett par cockrar tycker jag.    Att det sen slank in några andra raser före oss i prislistan också, det kan jag faktiskt också leva med.

   

I rallylydnaden kommer Salza aldrig att bli den som står överst på prispallen, och det kan hon ”tacka” våra idoga lydnadsträning för, men det här gör vi för att det är kul och då är det helt OK att det finns dom som är duktigare än oss.    

  

Det blev en lång dag, och den känns nog extra lång för det blev inte ljust på hela långa dan. När jag åkte hemåt vid 3-tiden var det nästan kolsvart ute, och det kändes som att det var sent på kvällen.   


Nu har vi i alla fall smaskat i oss middagen, så nu ska vi slappa på sängen en stund. Salza tar nog en tupplur   och jag ska försöka läsa   en stund. …. om inte jag också slumrar till, risken finns.  



 
 
Ingen bild

Jeanette & Flattisarna

10 november 2012 17:58

Det ser väldigt trevligt ut då ni kör och vi e två lydnadsnördar som inte når toppstegen ;) men jag håller med dig, mkt trevlig tävlingsform och deltagare!

tedsams

10 november 2012 22:41

Ja, inte trodde då jag att man kunde vara belastad av en bra lydnad men så blir det ju nästan. Fast ni har ju varit och nosat på topplaceringen flera gånger om jag inte minns fel, dina tjejer är inte så flamsiga som min Salza ;) Men nu känns det som det roligaste börjar... de lite svårare klasserna. :)

 
Ingen bild

Kicki

10 november 2012 22:27

Ni är så härliga!! Kanske skulle ta o prova på rallylydnad. Låter ju superskoj.

tedsams

10 november 2012 22:38

Ja, gör det! Det är roligt, och lite annorlunda för hundarna. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards