Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 7 november 2012

Inte samma språk…

Av tedsams - 7 november 2012 09:27

   

Det känns lite så ibland när man försöker få någon att förstå vad man menar, och vederbörande tolkar det som sägs/skrivs på helt ”fel” sätt. Det är på nåt vis som att vi inte talar samma språk….    

   

Jag tycker förstås att jag är hur tydlig som helst, och att det inte borde vara några problem att förstå hur jag menar. Men det finns alltid folk som på något vis inte alls förstår det jag försöker framföra.

    

Och det är säkert lika mycket mitt ”fel” som deras, vi pratar helt enkelt inte samma språk. Och det beror säkert på våra tidigare erfarenheter och kunskaper. Vi utgår från det vi redan känner till när vi läser/hör något, och så tolkar vi det vi läser/hör utifrån det.

   

Och det är säkert så att de flesta människor upplever samma fenomen då och då. Jag tror nog inte att just jag är speciellt udda eller konstig i det jag säger/skriver… alla människor pratar helt enkelt inte samma språk, trots att vi alla pratar svenska. 

Inte konstigt att världen är full av missförstånd och oeniga människor….   

    

   

Idag är det nästan halv storm här, men solen kikar fram lite i alla fall. Igår var det också strålande solsken… ända tills jag skulle gå ut med doggsen, då försvann solen. Det lär väl bli likadant idag antar jag….

   

Jodå, jag kan gå ut tidigare, men då tycker jag att eftermiddagen och kvällen blir så lång och händelselös för hundarna. Fast dagarna är händelselösa här…för både hundar och människor. Det är faktiskt lite så där att vi går i ide när den här årstiden kommer…..    

   

     

Jag läser ju en hel del på nätet om rallylydnad. Är med i några grupper om rallylydnad på FB och suger åt mig alla erfarenheter som folk delar med sig av. Men jag är ju (tyvärr?) en sån där människa som tycker att man ska kunna och veta vad som gäller när man slänger sig in i en ny verksamhet.

   

Och något som är gemensamt för alla grenar inom hunderiet är ju att man som tävlande (och framför allt som arrangör!) är skyldig att känna till de regler och bestämmelser som gäller. Med andra ord… läs regelhäftet!!  

   

   

Men det gör man oftast inte har jag förstått. Massor av frågor om helt självklara saker florerar på nätet. Och massor av felaktiga svar förstås…. eftersom folk inte läser reglerna.  

    

Och det är allra ”värst” inom rallyvärlden tror jag. Kanske för att det är allra nyast…. men man kan ju i alla fall kräva av de som arrangerar saker och ting att de ska följa gällande bestämmelser, men så är det inte heller. Och det verkar inte som om någon bryr sig heller….   

    

Det stör mig lite, det där.. Det är inte seriöst och det ger helt felaktiga signaler tycker jag. Lite så där att …. ”Jodå, jag har nog hört att det finns regler, men dom är vi inte så noga med. Vi gör lite som det passar oss… då är det roligast”.   

   

Jag är tämligen övertygad om att många, många av de som tävlar och arrangerar tävlingar inte har läst regelboken, då skulle de inte svara som de gör på vissa frågor. Har dom gjort det, och ändå agerar som dom gör… då är det ännu allvarligare.

     

Fast reglerna för hur momenten ska utföras har de säkert läst…. det har de ju själva nytta av. Det där med Allmänna bestämmelser och Särskilda bestämmelser däremot… det har tydligen många, många hoppat över.  


Jo, jag vet… man ska inte bry sig….    

   

   

Idag har jag i alla fall bestämt mig för att jag faktiskt SKA träna lite med Salza. Vi ska ju gu’bevars tävla på lördag igen….   Men jag ska inte blanda in högerhandling nu idag tror jag. Har sett tendenser till att hon ”kan själv” lite för mycket nu…. så idag ska vi bara träna på fortsättningsmomenten och hoppas att alla nya moment, som vi faktiskt börjat träna, puttas långt bak i minnet. 

    

       


 
 
Kennelmamman

Kennelmamman

7 november 2012 10:33

Skriv som om det vore en 5 åring som skulle läsa så kanske inga missförstånd uppstår :-) Jodå det är int elätt inte det där med skrivandet. Har upptäckt att jag skriver som jag pratar och det är jäkligt luddigt det :-) Total förvirring låter. Men vad gäller Salza och kan själv så är det väl bara som vanligt det. Lycka till tummarna är knutna. Skall Gunilla också tävla?

http://www.kvistagrans.com

tedsams

7 november 2012 10:45

Tror inte det hjälper med 5-åringstänket. Det är på nåt vis en sån grundläggande skillnad i sättet att tänka att det inte funkar med "tankeutbyte" alls... inget att göra. ;)

Livsfarligt med Salzas "kan själv" i rallylydnad, värre än i vanlig lydnad eftersom allt sker så snabbt. Men vi får väl ta det för vad det är... en kul aktivitet. :)

Gunilla är ev. bortrest den helgen så hon har inte anmält sig o Gimzo :(

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards