Tedsams blogg

Alla inlägg den 4 januari 2012

Av tedsams - 4 januari 2012 17:54

Det som väl är allra viktigast idag är att mitt barnbarn föddes med buller och bång. Inte helt oväntat eftersom nedkomsten var beräknad till den 3:e, men det blev ändå oväntat fort och kvickt. Jag fick ett samtal vid halv 8 i morse, då skulle dom så sakteliga dra sig iväg till BB, men klockan 10.30 var bebisen redan född, och då med hjälp av ett akut kejsarsnitt.   


Men det senaste telefonsamtalet säger att allt lugnat ner sig nu, alla mår bra, lille Vincent äter och sover och föräldrarna försöker väl hämta sig så gott det går förstår jag.  Från och med idag så blir deras liv sig aldrig mer likt….  åt det positiva hållet då hoppas jag.  

   

    

Det andra som hände idag var att Ibsen var på gränsen till olydig. Det händer inte så ofta (läs: aldrig), men idag slog han till. Tur att matte har sitt humör att ta till om det kniper, inte ens Ibsen vågar trotsa det….   


Det var en löptik som fick honom att nästintill tappa fattningen, men matte avgick med segern, och tur var väl det med tanke på eventuella framtida meningsskiljaktigheter.

  

   

Och sen det tredje som hände då… det var att Salza frambringade ljud som vi aldrig hört från henne förr. 


Hon fick en tennisboll som piper, och den piper rejält… men sätt på ljudet på datorn och kika på filmen så får ni höra hur både bollen och Salza låter….  såna ljud har vi aldrig hört från henne tidigare.

   

   

Ja, det var denna dagen det…  i morgon är det en ny dag, och löptiken finns säkert kvar då också, och Salzas pipboll, däremot blir det väl ingen mer bebis just imorgon hoppas jag.   

    

    



 


 


 


Av tedsams - 4 januari 2012 10:12

Dagens morgonpromenad blev ett plaskande i en halv decimeter snöslask, med lite avbrott för hela stora slasksjöar där djupet var långt över en halv decimeter, allt medan regnet strilade ner.   

  

Oavsett vd man tycker om snö och kyla och sånt så måste jag ju säga att det är ett märkligt väder.    Förra året vid den här tiden klagade jag på att snöhögarna nådde ända  upp till våra fönster, men den här vintern har det  inte varit mer än högst 2-3 dm snö, vilket nu är omvandlat till slask. Kommer att bli jättekul när/om det fryser…..    

    

    

Idag ska jag agera chaufför en stund igen, det är ganska så icke-kul att köra bil i det här… det vore lämpigare med en båt eftersom slasket inte rinner ner i brunnar och sånt, det blir stora sjöar på gator och vägar.

    

För övrigt har jag inte så mycket mer att berätta om idag, inte ännu i alla fall, men vet aldrig vad dagen för med sig. Men jag måste bara få säga att jag aldrig upphör att förundras över mina medmänniskor…..    


Tänk så lite man vet om vad som triggar igång folks olika beteenden….  jaja, människan är ett stort mysterium, man vet aldrig var dom ömma tårna sitter….    

  

   

Jag borde förresten åka in till bibblan också. Förra besöket var ett rejält bottennapp… fick tag på nästan bara skitböcker. Men det berodde väl på att jag hade lite ont om tid kanske.  Stoppade i alla mina mynt i p-automaten, men det räckte inte så länge… synd att inte alla p-automater tar emot kontokort eller SMS-betalning, det finns säkert fler än jag som ofta har dåligt med mynt i plånboken.    


Men chaufförsjobbet idag tar några timmar så besöket på bibblan får vänta tills i morgon tror jag, såg att dom hade öppet då, så då ska jag nog passa på.    

  

   

Hoppas ni har det bra, och att resten av dagen blir ännu bättre…   

   

     


Ovido - Quiz & Flashcards