Tedsams blogg

Alla inlägg den 22 januari 2012

Av tedsams - 22 januari 2012 13:23

Idag blir det inte så mycket gjort här i huset, men söndagen ska ju vara en vilodag.    Salza är dessutom lite avslagen idag, hoppas att det bara är sviter från igår. Ibsen bjöd upp till bus flera gånger under morgonpromenaden, men Salza bara stannade mitt på vägen och låtsades som att hon såg något mycket intressant nånstans ute på gärdet vid sidan av vägen.   Hon gör så när hon inte vill se att Ibsen vill busa….


Men jag känner mig lite avslagen jag också idag. Fast det kanske beror på att jag nyss åkt både 15 km klassisk stil på skidor och sen direkt därefter slog jag till med en omgång skidskytte också… då har man väl rätt att vara lite trött…?   


Äh, skämt åsido… Det har snöat i natt igen så jag har skottat lite snö i alla fall, och så tänkte jag fuska i morse och gå en kortis med hundarna, men så hade inte dom tänkt. Och när jag ser hur dom nyfiket pinnar iväg längs med gångvägen så har jag inte samvete att gå hemåt alltför tidigt, så det blev den vanliga rundan. Och idag var vi alldeles ensamma ute…. skönt.


För övrigt så händer det som sagt inte så mycket här idag…. Ibsen travar på löpbandet just nu hör jag, och när han sprungit klart så är det väl Salzas tur kan jag tro. Det kan ju vara ett tecken på att husse uppfattat mina signaler om att jag är lite lat idag…  och det innebär väl också att jag inte behöver trava så himla långt på eftermiddagspromenaden kan jag tro… skönt.   


Jag gillar ju att vara ute och gå, men vissa dar så tar det emot, då blir det inte riktigt lika långa promenader. Och då är det skönt att veta att hundarna får sin motion i alla fall. Fast i och för sig så är det väl så att motionen på löpbandet är väldigt mycket mer motion än en promenad med mig, men det är väl bra att växla lite.  Men det är ju ingen idé att köra upp dom alltför mycket i kondition, lagom är som alltid bäst.


Vi satte ju dubbdäck på cykeln i höstas så i och för sig så skulle jag kunna cykla med dom nu när gångvägarna är så välplogade som dom är, men det är lite kallt och tråkigt att cykla nu på vintern.  Och så är det väl lite bättre motion för mig att gå än att cykla antar jag… även om det är lite tråkigt vissa dar. Jag längtar tills jag kan gå mina promenader i skogen igen… 


Jaja, strunt samma…. hoppas ni har en fin söndag i alla fall.   

   

      


Ovido - Quiz & Flashcards