Tedsams blogg

Alla inlägg den 6 januari 2012

Av tedsams - 6 januari 2012 10:26


Ja, ett nytt försök av Kung Bore alltså. Snön som kom nu senast ligger kvar, det var –8 grader när jag gick ut klockan 8 i morse, och det känns som att Kung Bore gör ett nytt försök med sin vinter.


Och jag gjorde ett nytt försök med min mobilkamera… den är inte lysande, och den ger väldigt märkliga färger då och då…men skit samma…. nåt ska man som sagt roa sig med.  

   

    

Salza hittade en alldeles egen snögrotta.....       

    

   

Fast i ärlighetens namn så var det jag som hittade den. Men Salza är helt fantastisk som fotomodell....    Vi gick ju på en gångväg en bit vid sidan av det där trädet som hon sitter under, men det är inga som helst problem att dirigera henne över den där lilla bäcken exakt till den plats jag vill, och sedan få henne att stå, sitta eller ligga där. Är det nåt som hon ska hoppa upp på så gör hon det, och är det nåt annat hon ska göra så är det bara att jag säger åt henne så gör hon det Jag behöver aldrig gå fram till henne och visa, det räcker med att jag säger det jag vill och visar med handtecken om hon ska förflytta sig..... och alltihop gör hon för en enda liten godis när vi sedan är klara.   

    

     

Igår flängde jag som en galning hela dan känns det som, men jag lyckades i alla fall bärga några böcker från bibblan innan dom stängde i går eftermiddag.  Nu är det bara att hoppas att det inte är ett likadant bottennapp som senast….    

    

    

Jag gick en långpromenad med doggsen i morse, och då passerade vi områdets lilla centrum. Och nedrans vilka vandaler det finns i det här området. Den stackars ICA-butik som ligger där har det inte lätt. Nerklottrad och med nån sorts åverkan stup i kvarten.


Den här gången verkade det som att någon brutit sönder den plåtjalusi som dom drar ner för dörrar och fönster när dom stänger….  

   

Men min favoritstaty står kvar, i vinterskrud... och har bara lite, lite klotter på sig....  

    

   

     

Men det här området är ett jäkla ghetto egentligen… klotter och nersmutsning och allmänt illa skött på alla de ställen där det inte finns en bostadsrättsförening som drar det tyngsta lasset när det gäller renhållning och ordning.  Det är visserligen övervägande delen bostadsrättsföreningar här, men det hjälper tydligen inte…. det finns dessutom en klick ungdomar som uppenbarligen driver omkring vind för våg, och dessutom har råd med all denna dyra färg som används när dom klottrar ner allt i sin väg.  Och vissa delar av området är som sagt mycket illa skött…..  det bor väl inte tillräckligt många kommunpampar i området kan jag tro.   

    

   

Men jag gillar egentligen graffiti. Jag kan tycka att en snygg graffitimålning på en tråkig grå betongvägg är snyggt och roligt och uppiggande att titta på… vilket en grå betongvägg aldrig kan bli.

  

Däremot tycker jag inte om klottrare som bara kluddar och förstör allt som det går att spruta färg på, men det är inte graffiti det.   


Jaja… här i området är det då inga graffitimålare som härjar, bara klottrare som gör allt dom kan för att förstöra och skräpa ner.

   

Nu skiner i alla fall solen från en klarblå himmel, det blir en strålande vacker dag idag tror jag. Skönt att ha långpromenaden gjord, det kommer att krylla av kärringar, gubbar och ungar och hundar ute idag....  


Ha en riktigt bra dag, hoppas solen skiner på er också!   

   

  

Ovido - Quiz & Flashcards