Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 27 juli 2011

Ju blodigare desto bättre…

Av tedsams - 27 juli 2011 20:44

Ja, jag gillar deckare, eller kriminalromaner eller vad dom kallas. Det finns ju lite olika inriktningar inom den genren, och jag gillar det mesta.  Gärna blodigt och våldsamt, men lättläst….    


Tycker det är lite kul när författarna rotar runt i brottslingarnas psyke och  försöker förklara varför deras brottsling gör som den gör. Men det måste hända lite också, inte bara en massa bladder och funderingar.    


Och nu har jag läst en bok, och kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar den eller ej. Jag var nyfiken på slutet, och då var den kanske bra. Och jag kunde inte räkna ut vem som var boven i dramat heller, och det är ju kul. Ofta kan man göra det tycker jag, och det förtar lite av det som är spännande.


Men jag fick mardrömmar av den här boken. Jag läste första halvan igår kväll och i natt hade jag mardrömmar, på ungefär samma tema som morden i boken.


Och det tror jag beror på enbart en enda sak, det förekom en hel del knivskärning i den där boken. Inte bara mord med hjälp av en kniv, utan tortyr där mördaren skär och skär och skär i sina offer.  Och så var det förstås en del andra vidrigheter också…. det ska det ju vara i såna böcker.


Men är det nåt som jag tycker är vidrigt fruktansvärt skrämmande så är det knivar.   


Inte vanliga köksknivar till vardags (som väl är), utan mer tanken på att nån ska stå framför mig med en skarpslipad kniv och hota att skära i mig… strimla mig eller rita på mig med en knivspets… eller nåt sånt. Det går garanterat att skrämma ihjäl mig på det viset… genom att hota mig med en kniv.


Och i den där boken förekom det som sagt sånt….. så det drömde jag i natt. Hoppas drömmarna uteblir i natt, nu när boken är utläst.

  

  

Förutom att jag läst ut boken så har jag varit lite flitig idag. Veckans goda gärning är genomförd, och jag har klippt en del av Ibsen. 


Ja, han blev bara färdig till ungefär en fjärdedel. Jag trodde min gamla klippmaskin skulle fixa det, men det gjorde den inte. Ibsens päls är inte lång, men den är tät… som den värsta tjocka matta.


Så nu är en ny klippmaskin beställd. Det kan i och för sig vara på tiden, den jag har är säkert 25 år gammal, men den har tjänat mig troget ända tills Ibsens päls dök upp. Men det är lite skillnad på hans päls och på en spanielpäls. Dessutom klipper jag ju inte hela Salza så som jag gör med Ibsen.  Tror inte hon skulle bli så fin då….


När jag hade cockrarna så klippte jag ofta ner dom ganska så rejält. Det var mer praktiskt så eftersom precis allt fastnade i deras pälsar. Fast Samson slapp det, hans päls var kanonbra. Även om vi varit ute i skogen i timmar och han var full av pinnar och barr och allt möjligt skräp så var det på något mystiskt vis nästan borta när vi kom hem. Det låg kvar i bilen….  Han drog bort en del, men det verkade nästan som att det ramlade av honom av sig självt.


Sån päls hade däremot INTE Lurvas och Teddy kan jag säga…..    


Men jag vill inte klippa alltför mycket på Salza. Jag tycker att hon är så fin när hon har lite lagom päls kvar. Jag gillar verkligen inte pälsmonster, tycker inte alls att det är kul med pälsvård, men nåt sånt monster kommer hon aldrig att bli.


Hon har alltid haft ganska lite päls, och det gillar jag. Efter kastreringen blev det lite mer av den där pälsen, och det är lite mer jobb med den, men å andra sidan så är hon kanonfin nu tycker jag. Alldeles lagom mycket päls.....  så jag bara kammar, jämnar till och klipper ur lite… sen är hon så fin så.


Och idag fick hundarna äntligen bada igen.  Det har varit megavarmt här, och jag lånade Kurts bil och drog iväg så att hundarna fick bada i älven. Och gissa om dom njöt….   


Dom slängde sig ur bilen och direkt ner i vattnet, och var mycket besvikna när vi så småningom skulle åka hem igen. Och jag förstår dom… det är väldigt mycket trevligare ute i buskagen än på de varma asfaltvägarna här i området.


I morgon tänkte jag dra till skogs med doggsen… det gäller att passa på innan helgen. När den kommer är det risk för att man blir nertrampad ute i buskarna. Hoppas bra att det inte blir alltför varmt… 

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards