Tedsams blogg

Alla inlägg den 18 juli 2011

Av tedsams - 18 juli 2011 10:50

Regnet strilar ner utan uppehåll, och det är mörkt ute som om det redan vore hösten.  Då är det trevligt att kunna fördriva tiden med att surfa runt på nätet och få lite förströelse.


Men det kan vi ju inte ännu, hoppas att vi får det nya modemet idag. Men posten till Norrland går inte alltid så snabbt, skulle inte förvåna mig om det inte kommer förrän imorgon.


Jag har i alla fall roat mig i tvättstugan idag igen. Tur att jag hade tvättid idag så att jag kunde stoppa min skor i maskinen. Nedrans så smutsiga och leriga dom var efter gårdagens promenad.


I natt har i alla fall Salzas mage varit tyst och stilla, kanske är det över för den här gången nu. Kanske var det så att blåbären hon smaskade i sig igår gjorde susen.


Det är ganska så kul att hon gillar att käka bär direkt från riset, eller buskarna. För hon äter hallon lika glatt som blåbär.  Men igår visade ju jag inget intresse för blåbären, hon hittade dom själv och blev till och med efter oss för att hon stod och smaskade bär.


Förut, när vi bodde i huset, då stod alla hundarna vid krusbärsbusken och käkade krusbär för fullt. Vinbären åt dom sällan, men krusbären var poppis.

  

     

   

Idag har dom fått ett varsitt märgben att sysselsätta sig med. Inte vet jag om Salzas mage tycker att det är en bra idé, men den har ju varit bra i två dagar nu… förutom orkestern… så det borde gå bra.


Jag hoppas att regnet har gett sig lite när det är dags för vår promenad sedan, men just nu ser det mörkt ut. Men det är ju fördelen med att ha hund det… att man måste ut i alla väder.


Det är liksom inte godkänt att helt plötsligt bara tänka på sig själv bara för att vädret inte är så kul. 20 grader kallt eller regn, skit samma, ut måste dom i alla fall.


Fast jag ska inte gå jättelångt idag. Mitt onda knä, som fortfarande är åt det blåsvarta hållet, gillade inte gårdagens promenad nåt värst. Vi gick uppför ganska så mycket, och det gillar inte mitt knä just nu.  Men det är ju i alla fall en himla tur att det alltid finns nåt att beklaga sig över…


Fast… med tanke på min bil och alla pengar som den ska lösas ut med så småningom, så har jag väldigt mycket att beklaga mig över väldigt länge.


Nåt annat som inte är så kul är att jag inte klarar av Leif GW Perssons böcker. Jag har gjort flera försök, men det går inte. "Alla" säger att hans böcker är så bra, och jag tänker varje gång jag hör det att "nu ska jag verkligen läsa den där boken". Men efter några kapitel så ger jag upp… det är nåt i hans sätt att skriva som jag inte klarar av.


Det är ju inte så ofta man hittar en bok som är så där att man blir lyrisk bara för att den var så bra, de flesta böcker är godtagbara, och så är en och annan (med långa mellanrum) kanonbra. Men som sagt, Leif GW Perssons böcker fixar inte jag, trots att jag älskar tjocka böcker, och det verkar ju alla hans böcker vara.


Jag borde ta en tur till bibblan igen, men det lockar inte det heller idag. Det skulle inte vara så dumt att få en kasse böcker levererade hem till dörren med jämna mellanrum.


Det kanske vore en affärsidé för biblioteken. Kolla i datorn vilka böcker man brukar låna och så plocka ihop nåt passande och sen köra hem dom mot en lagom stor ersättning.


Man kan till och med fixa ett litet dataprogram som enkelt gör det… kollar vilka böcker man gillar och vilka men redan lånat och matchar det mot vilka böcker av samma typ som finns inne och som man inte redan lånat.  Sen skriver man ut en plocklista och stoppar ner just dom böckerna i en liten kasse och levererar hem till dörren…. samtidigt som man hämtar dom som ska lämnas tillbaka… Fiffigt va??


Ja, jag vet… jag är lat…. i alla fall säger omgivningen jämt och ständigt det. Och det är ju en viss tjusning med att gå och plocka bland alla böckerna i hyllorna  på bibblan också. Men inte alltid… ibland vore det skönt med hem-till-dörren-service.


Nej, nu ska jag ställa mig och stryka en hög med skjortor och blusar, det är ju också ett bra sätt att roa sig en regnig måndag.


Ha det gott! Och hoppas ni har en fin vecka framför er!!

   


Ovido - Quiz & Flashcards