Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 29 maj 2011

Vad är det som händer.....

Av tedsams - 29 maj 2011 08:11

....  när folk kan bli dödligt osams för skitsaker??  Jag har ju berättat om grannfejden här utanför vårt köksfönster förut, och inte trappas den ner inte.

  

Gamla (MYCKET gamla) tanter sitter utanför sin dörr och gråter, osnutna skitungar knuffar ostraffat omkull gamla farbröder, vuxna människor ägnar sig åt ren skadegörelse och ljudnivån är minst sagt hög medan smockan hänger i luften.

   

Jag lovar... man tror varken sina ögon eller öron....   

   

"Nu är det en PRINCIPsak" sa en av dom till mig häromdagen, och då är det ju kört förstås. Men hur f-n kan man låta en sån skitsak bli en principsak?????  


Jag kan förstå att man inte viker sig om det gäller nåt som är viktigt, men i mina ögon kan aldrig placeringen av två blomkrukor bli så viktig att jag sätter hela min tillvaro i gungning för att få rätt.


Jaja, vi är alla olika.....    

   

    

Tänkte träna lite idag igen, men efter gårdagens grus-jobb så inser jag att jag får vara tacksam om jag hjälpligt klarar av det som är tvunget idag, nån träning lär det inte bli. 


Jag har faktiskt mer ont i ryggen idag, än vad jag hade igår sedan vi var klara. Men det blev ganska så bra i alla fall, och det var ju tur det.   

  

  

Jag köpte en kvällstidningsbilaga igår.... den handlade om hundar och andra husdjur och det allra mesta var bara en massa skitprat och annonser, men det fanns ett och annat som var bra också. I alla fall för den som är ny, eller blivande, hundägare.


Och det fanns ett Hundoskop där också....  så här stod det om Salzas stjärntecken:


"Orädd hund. En fighter som gillar att prova nytt. Väduren är en initiativrik hund med stark tävlingsinstinkt, och den markerar tydligt sitt revir. En hund som behöver få möjlighet att springa fritt, utan koppel."

  

Och vet ni... det är Salza på pricken!  Sen blev jag lite tveksam för jag fick för mig att Ibsen är född i samma stjärntecken och på honom stämmer det ju inte alls.... men sen kom jag på att han inte är Vädur utan Oxe, och för Oxen står det så här:

  

"Visar stolt "jag äger" En hund som söker skönhet och balans i livet. Har samtidigt ett mycket starkt behov av stabila relationer och trygghet. En mångsidig, uthållig och praktiskt lagd vän som gillar rutiner. "Stark som en oxe", som man säger, men med känslig nacke och hals."

  

Nästan helt på pricken det också....    om man nu tror på sånt.

   


Idag regnar det igen, tur att det höll upp iogår i alla fall... med tanke på gruset alltså. Det enda positiva med regnet är väl att man slipper vattna blommorna som jg planterat. Men fortsätter det så här så är väl frågan om ifall blommorna inte drunknar, dom har väl näsan inte hunnit rota sig ännu.

   

    

Och apropå det... varför är gångvägarna fulla med maskar när det regnar mycket????

  

Nu vill jag veta vad det beror på. Nån som vet???


Jag har nån gång hört att när det regnar våldsamt kryper dom upp ur jorden för att inte drunkna. Regnar det våldsamt så "sväljer" inte jorden undan vattnet tillräckligt fort, maskarna flyr till torrare underlag (asfalten).

  

Men nu är det nån som sagt att dom passar på att flytta när det är blött överallt, då riskerar dom inte uttorkning.

  

Jag tycker förstås i min enfald att bådar varianterna låter troliga...  kanske det till och med är så att båda är rätt???


Men är det nån som verkligen VET, så berätta gärna för mig.

    

  

Nu ska jag hjälpa till att borsta tänderna på Ibsen, sen jag jag försöka förmå min kropp att klä på sig. Tänk att nåt så enkelt, kan vara så smärtsamt när man har ont i ryggen....   

   

Hoppas dagen blir en bra dag för er!!!

   

   

   



 
 
Mona

Mona

29 maj 2011 10:07

Det är alltid lika trevligt att läsa dina texter! Välbalanserade med en skön blandning av eftertänksamt sunt bondförnuft och humor! Som jag tidigare sagt, sammanställ i bokform!
:-)

http://www.hottadoggar.com

tedsams

2 juni 2011 10:50

Du är snäll du.. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards