Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 27 maj 2011

Så gärna jag vill lägga mig i....

Av tedsams - 27 maj 2011 10:38

.... när jag ser folk som tränar hund och som gör precis samma misstag som jag själv gjort. Jag vet ju hur svårt det är att rätta till de där misstagen sedan.

  

Men, men.... jag tror inte (eller... jag VET) att det inte skulle uppskattas om jag tassar dit och lägger min näsa i blöt och låter påskina att jag vet bättre. Så jag knep ihop    

    

  

Ja, vi var alltså på brukshundklubben och tränade igår. Dels ville jag ha en platsliggning, det var länge sedan vi gjorde det ihop med många hundar, dels ville jag ha hjälp av någon, för Salza okänd människa, att lägga ut vittringsapporterna.

    

Och platsliggningen gick bra. Och nåt annat hade jag väl inte väntat heller. Det som är ett ev. problem där, är att hon "byter skinka", men det gjorde hon inte igår och det var ju bra!


Vittringsapporterna gick sisådär. Vi lyckades välja en fläck på gräsmattan där det tydligen luktade nåt spännande. Hon övergav pinnarna för att nosa i gräset runt omkring dom istället. Men det var ju inte helt fel det heller, jag fick chansen att säga till henne, och då gjorde hon det hon skulle sedan.


Och jag vet att 99% av alla jag känner skulle bytt ställe i det läget. Men hur gör dom då om det händer en sån grej på tävling? Är det inte lika bra att utnyttja såna störningar när de dyker upp på träning?


Hon stannade i alla fall inte och frågade så snart hon tagit upp pinnen nu. Hon tog upp den och kom mot mig med den, men man kunde se en liten tvekan i hennes steg. Men vi är ju på rätt väg i alla fall då.   

  

Jag belönade med kycklinghjärta igår, och det om något ska väl kunna övertyga henne om att skynda sig in till min sida... hoppas jag.

   

  

Och apropå kycklinghjärta.... vi passade på att göra en budföring med skott också.  Och Salza springer ju som en raket när det gäller budföring, hon gillar verkligen det. Och skytten höll hon noga koll på när vi gick ut sträckan, men hon brydde sig inte alls om skotten sedan när hon fick sitt kommando och drog iväg.

  

Men... kycklinghjärtan var det jag skulle berätta om....  Mottagaren fick en näve kycklinghjärtabitar att belöna med. Och sedan höll Salza stenkoll på henne resten av tiden vi var där. Hon trodde säkert att mottagaren hade fickorna fulla med kycklinghjärta. Salza brukar ju inte bry sig så mycket om andra när vi tränar. Men hon höll som sagt ett getöga på mottagaren hela tiden sedan, även när hon hjälpte andra hundförare med olika saker, det kunde ju kanske eventuellt bli en liten bit kycklinghjärta till. 

    

  

Det är ganska så kul att titta på andra som tränar. Inte för att leta fel, om nu någon trodde det, utan bara för att se hur folk bär sig åt. Har man tur upptäcker man kanske nåt som man själv kan ha nytta av.   

  

Och det är så roligt att se folk som kommer med nya, unga hundar och man kan förstå att dom verkligen tränar flitigt för dom har så duktiga hundar. 


Och så en bit bort ser man nån som tragglar med sin gamla hund och inte gör några framsteg alls... trots idogt tränande under flera år.


Det ger en del att tänka på tycker jag.....  fast... huvudsaken är väl förstås att var och en själv är nöjd och glad med det dom gör.   

   

   

Idag ska det komma en lastbil hit med ett gruslass. Inte så himla kul eftersom nån sedan måste ta hand om det där gruslasset som han tippar av...     Med tanke på hur trångt det är här överallt så lär han vara tvungen att tippa det på gångvägen... och då måste vi ju få bort det därifrån ganska så omgående.  

Det enda positiva just nu är väl att det i alla fall har slutat regna...    

   

   

Doggsen och jag har blivit intervjuade idag. Hundarna sa inte så mycket, och egentligen inte jag heller....  och det jag sa kommer säkert att vridas och vinklas så att jag ändå inte känner igen det när jag läser det i tidningen sedan.   

  

Jag skrev ju ett mail till kommunen för nån vecka sedan.  Och sånt som man skriver till kommunen är ju offentlig handling så fort dom tagit emot det.... och på så sätt fick en av lokaltidningarna nys om det. Och eftersom kommunen sagt till tidningen att dom inte tänker nappa på mitt "förslag" så fick tidningen tydligen idén att göra nån sorts reportage runt det hela.  

  

Jag är inte så förtjust i att synas så där, men alltid retar det väl nån     och egentligen så tycker jag att mitt förslag var ett bra förslag.... 

   

Och är det nu nån som är nyfiken på vad jag babblar om så får ni vänta och se vad som kommer i tidningen... OM det kommer i tidningen... nyhetstorkan kanske tar slut snabbt.     Men blir det nåt av det i tidningen, så ska jag lägga ut en länk här sedan.

   

    

Idag blir det ingen träning för oss, för Salza och mig alltså. Träning för mig blir det säkert med tanke på grushögen som vi väntar på...     Och medan vi väntar på den där jäkla grushögen så ska jag läsa en stund i min hemska bok. Jag sov dåligt i natt och började på en ny bok, och den är lite läskig...  den kan kanske till och med vara riktigt bra.    

   

Hoppas dagen är snäll mot er! Och att ni får en trevlig helg!!

   

   

   

 

   


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards