Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 25 maj 2011

Gårdagens träning

Av tedsams - 25 maj 2011 09:17

  

Ja, vi var ju ute och tränade lite i går igen.  Och livet är ju fyllt av överraskningar när det gäller hundträning.    

   

   

När det gäller vittringsapporten har Salza börjat stanna och fråga vad hon ska göra när hon hittat rätt pinne och tagit upp den. Hon missar ytterst sällan den rätta pinnen, men nu tar hon den, vänder upp mot mig, stelnar till en staty, och frågar:


Ja, här är den, matte. Vad ska jag göra nu då???

   

Och jag vill inte hjälpa henne i den situationen. Jag har aldrig gjort det, just bara för att slippa få en hund som stannar där i det läget och frågar.


Men nu har jag det i alla fall.... livet är knorkigt.   

    

  

Och igår när vi skulle skicka till konen och rutan så överraskade hon också.


Hyfsat full fart ut till konen, och rutan ligger åt höger så jag visar tydligt med armen åt höger samtidigt som jag också vrider huvudet åt det hållet.


Yeeesss, sa Salza och drog i full fart till vänster.     Men det såg ganska så kul ut så Salzas knäppa matte kunde inte låta bli att skratta åt eländet.

    

   

Dumrutan sedan då... där har vi tränat på läggandet det sista eftersom vi dessförinnan tränade på sättandet. Hängde ni med där... hårdträning på sättandet resulterade i att hon satte sig istället för att lägga sig när hon skulle göra det, så hårdträning av sättandet följdes av hårdträning av läggandet.


Igår hade hennes huvud bearbetet det där ytterligare, så nu la hon sig istället för att både ställa sig och sätta sig.  

   

Och vid vidare träning så envisades hon med att inta rätt ställning... efter hennes egna huvud. Först fick jag henne att stå efter mycket micklande... sedan skulle vi göra ett ställande till för att befästa just ställandet. Men då var vi på andra sträckan, och där ska man sitta, så då satte sig Salza istället.  


Fortsatte runt för att göra om sättandet, men då var vi på tredje sträckan och där ska man ligga, så då la hon sig ner.


En av träningskompisarna påpekade att jag mycket väl kan skicka iväg henne att tävla själv om jag inte har tid/lust att följa med.

  

Ja, man kan ju inte annat än skratta åt eländet.     

   

   

Och det är ju just det där man måste träna upp när man har haft ett så långt träningsuppehåll. Förmågan att fokusera och koncentrera sig en såpass lång stund som ett elitprogram tar.


Salza tröttnar ju inte och slutar jobba då koncentrationen tryter, men när hon inte orkar lyssna och fokusera längre, då börjar hon istället att göra det hon tror är det rätta och riktiga.


Tanken hos lilla Salzan är ju god, men resultatet blir sällan bra.   

  


Jaja... Salzas matte har ju nån gång sagt att det är problemen som det är roligt att jobba med... och nu har hon att göra en stund.    

   

Ha en bra dag i solskenet!   

  

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Skapa flashcards