Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 30 september 2011

Ibland blir man förbryllad….

Av tedsams - 30 september 2011 10:27

Tänk er att ni är och hälsar på en vän, eller bekant eller vilken människa som helst, och denne är sjuk, har inte ätit på 2½ vecka och är så dålig att ni tycker att det krävs en ambulans för transport in till sjukhuset.

     

Skulle ni då sedan gå därifrån, och bara råda vederbörande att ringa och kräva en ambulans??

      

Det har skrivits en hel del i tidningarna här om en ung kvinna som dog i hemmet trots att hon försökt att få hjälp.  Hon nekades ambulans, och det tragiska slutet blev att hon dog hemma i bostaden.

     

Men i dagens tidning är det en människa som uttalar sig och säger att han var den sista som såg henne i livet, och att han när han åkte därifrån, tyckte att hon var så dålig att han gav henne rådet att ringa och kräva en ambulans.

    

Och sen gick han tydligen bara därifrån…..   

   

Skulle nån av er kunna lämna en så sjuk människa att ensam försöka ta sig till sjukhuset, och att ensam försöka förmå SOS att skicka en ambulans??


I så fall gör ni mig väldigt besviken…..    Den där människa säger dessutom att han åkte därifrån, varför stoppade han inte in sjuklingen i bilen och körde henne till akuten själv då??    

   

Jodå, jag vet….  man får inte göra så, men inte sjutton skulle jag kunna lämna nån på det där viset.  Inte efter alla de skriverier, som funnits i tidningarna under lång tid nu, om hur svårt det är att få en ambulans.


Allt som skrivs i tidningarna är inte sant, jag vet…..  men citerar dom nån så brukar det väl oftast stämma.


Jaja…. människan är en ynklig varelse.    

  

    

Igår blev det i alla fall en fin solig dag, trots att den började grått och mulet. Och idag skiner solen, men det blåser rejält….  och idag är det en ärende-dag igen.

    

Det blev det lite oplanerat igår också, men vi var i alla fall ute i skogen och gjorde några sökövningar igår kväll, innan det blev mörkt. Men nu blir det mörkt himla tidigt…


Salza tyckte i alla fall att det var himla kul att få söka igen. Men hon är väldigt mycket "kan-själv" , och det måste jag få ordning på. Det finns ju en dröm långt därinne hos mig nånstans att vi ska kunna starta i nån söktävling nån gång, men vi får väl se.

    

Jag måste få ordning på alla mina krämpor om jag ska kunna starta en söktävling. Visserligen är det Salza som ska springa mest, men jag måste i alla fall kunna gå i skogen om vi ska tävla.  Men allt sånt ligger ju mer än 6 månader framåt i tiden så vi har mycket tid att fundera och klura.    

     

Men det enda jag ska träna när vi tränar sök framöver, det är raka slag på stort djup. Salza hittar minsann figuranterna utan problem, men det där med att springa rakt ut på djupet, det har hon glömt bort nånstans på vägen.    

       

I början när vi tränade sök var hon himla bra på det, men sen har väl hennes matte slarvat och låtit henne få en massa olater.  Men nu är träningskompisarna tillsagda att se till att jag verkligen håller mig enbart till såna övningar framöver.     

  

Det där med att hantera rullen, och att fixa påviset, och sköta sig snyggt vid återgången och på stigen… det kan Salza.  Och nu jäklar ska hon påminnas om att hon ska söka rakt ut och på djupet också….  och inte röja av hela rutan i första slaget.

      

   

Men nu ska jag åka till bibblan igen, ibland känns det som att jag inte gör annat.  Även om jag gillar att läsa så är det inte jättekul att åka till bibblan. Jag blir mest bara frustrerad när jag inte hittar nåt bra att låna….    


Och sen ska jag köpa silvertejp… ni vet, den där som kan användas till precis allting.  Den rullen vi trodde att vi hade, den  har gömt sig, och utan silvertejp klarar man sig inte nåt vidare… eller…?    


Hoppas solen skiner på er också idag!!     

    

 
 
Ingen bild

Lizziematten

30 september 2011 12:11

Tja, vad säger man mer att man tyvärr aldrig upphör att förvånas över mänskligheten :-((( men det är väl ganska självklart som du skriver, att man inte skulle lämna en vän i sticket !!

I dag skiner solen även över oss i Uppland :-))

tedsams

30 september 2011 13:15

Verkar ju inte vara självklart för alla... hemskt egentligen. :(

Men härligt med en soldag trots allt... :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards