Tedsams blogg

Alla inlägg den 6 september 2011

Av tedsams - 6 september 2011 12:45

Ja, jag beskylls ofta för det, och det stämmer nog. Jag har sedan ungdomen ett STORT intresse, och det är hundar och hundträning. Jag har andra intressen också, jag läser mycket, jag tittar på TV, jag njuter av att vandra omkring ute i naturen, under ganska så många år av mitt liv satt jag ofta vid min vävstol, jag har varit/är engagerad i styrelser av olika slag, jag handarbetar periodvis, jag löser korsord,jag konstruerar korsord, jag gör hemsidor….. ja, det finns ett antal intressen, men inget av dom slår hundintresset. Det har högsta prioritet….

     

Och därför tänker jag ofta på hundträning, funderar på olika problem och olika lösningar. Klurar på alla dessa olika metoder man läser om, läser en hel del hundböcker och diverse bloggar där man skriver om hundar och hundträning, och diskuterar ditten och datten med hundvänner runt om i landet.

       

Så tro för all del inte att det alltid är den närmsta omgivningen som ligger till grund för det jag skriver i bloggen. Det är lätt hänt att någon missuppfattar saker och ting och känner sig utpekad av det jag skriver, men jag kan försäkra er alla om att ingen behöver känna det så. 

     

I mitt enkelspåriga huvud ligger tankar och funderingar och skvalpar omkring både länge och väl, och så rätt som det är så har jag sorterat mina tankar och idéer, och då händer det att jag sätter det på pränt.  Så enkelt är det….    

      

     

Igår när jag var ute med hundarna skulle jag lite snabbt testa en fjärr med Salza tänkte jag.  Och gissa……??


Hon kunde inte STÅ igår heller….!!   Undrar vad som har hänt… ??     

    

Jag har visserligen tragglat stå-ligg lite då och då, för det är vid den ställningsförändringen hon flyttar sig, men inte har jag då sett några tendenser till att hon inte skulle ställa sig då inte.  Klurigt sånt där….    

    

    

Idag har det i alla fall fått bli lite motion på löpbandet för hundarna. Det spöregnade i morse så det blev ingen cykeltur, och nu får vi snart besök, så det blir svårt med nån längre promenad idag. 

   

Men det är ju med tanke på såna här dagar som löpbandet finns…..  det blir bara rastningspromenader idag. 

    

Jag har alltid lite dåligt samvete då, när det blir såna dagar, men jag inser ju att våra hundar är lite bortskämda med rejäla promenader varje dag.  Det finns nog många hundar som aldrig får mer än rastningspromenader, och det går tydligen bra det också.   

    

     

Nyss hörde jag någon här ute på gården som röt: Natalie!!!!! med väldigt arg stämma.  Jösses… stackars barn, tänkte jag. Undrar vad hon har gjort när pappa är så arg..?  Strax efter hörde jag en försagd kvinnoröst som ropade detsamma… Nataliiiiee…!  Och sedan röt den arga pappan igen… flera gånger hördes hans stämma ryta på det stackars barnet.    

    

Och jag satt här och funderade på om det var modigt eller dumdristigt av det där barnet att strunta i sin rytande pappa… hmm…?    

  

Precis då reste sig Ibsen och gick ut på vår uteplats samtidigt som han morrade lite… så jag gick efter för att se vad han morrade på. Och gissa…???     


Där stod Natalie… en liten blandrashund som glatt viftade på svansen där hon stod utan koppel utanför vår uteplats.  Och precis då kom husse ångande i full fart, med kopplet i handen, och svepte med sig hunden utan att ens titta på oss…. han var nog lite arg tror jag.     

   

Det är lurigt med människonamn på hundar....    

     

     


Ovido - Quiz & Flashcards