Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 13 februari 2013

Jag vet att jag är gnällig....

Av tedsams - 13 februari 2013 09:58

...  men nu är jag jäkligt trött på den här snön. Det har kommit ytterligare en dryg dm snö i natt, och det snöar fortfarande. Och om man läser dagens tidning så förstår man också varför dt plötsligt är så dåligt plogat på alla vägar runt omkring här. 


En massa snöröjningsmaskiner har använts för att under en dryg vecka skotta ren en stor fotbollsplan inne i stan så att fotbollslagen ska ha någonstans att träna när deras ordinarie idrottshall är bokad för en mässa.  Jisses....   snacka om att idrotten går före allt annat. 


Det är så dåligt plogat och skrapat på gator och vägar i den här stan att det nästan inte går att ta sig fram på sina ställen. Bussarna ställdes in en dag i förra veckan för att det var alldeles för ojämt och gropigt på vägarna/gatorna. Och det är nästintill hopplöst att kunna parkera inne i city pga dålig snöröjning... för att inte tala om hur det är att vara gående inne i stan... livsfarligt. 


Men fotboll måste ju folk få spela.... så då lägger vi en massa tid och pengar och utrustning på det istället... bra tänkt där, kommunen!!    


Här i närområdet är det också urdåligt med snöröjningen sedan en tid tillbaka. Igår pulsade jag i snö på promenaden och idag pulsade jag i ännu mer snö....   och snöhögarna blir bara högre och högre.


På den här bilden ser man gaveln på ett trevåningshus...  


Och här segar doggsen sig upp mot toppen av ett annat snöberg....


Och gissa vem som blev Herre på täppan....  


Utanför vår lägenhet ser det ut så här på den ena sidan av huset....

   

Och på gaveln av vårt hus, där det bara är två våningar, är högen i höjd med hustaket...

 


Mycket tjat om snö idag... men jag är som sagt så jäkla trött på det här så ni kan inte ana.... mitt gnäll är bara en susning av hur det känns.  


Fast det kan ju bli lite roligt ibland också när man ska ta kort....


Har ni sett en tvåhövdad hund nån gång???     

   

Annars ser det mest ut så här på våra promenader.... en tålmodig Salza som väntar in sin linkande matte och en Ibsen som  lever i sin tikdoftande egna lilla värld.

   

Och igår sa dom på väderrapporten att "februari är ju alltid en snörik månad" och med det menade dom att vi kunde förvänta oss mer snö. Undrar varför man bor här egentligen?

   

            

     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards