Tedsams blogg

Alla inlägg den 26 september 2012

Av tedsams - 26 september 2012 08:54

Och egentligen ganska så meningslöst. Jo, jag menar det på allvar…..


Till vilken nytta går vi här på jorden och bekymrar oss om triviala saker, eller gläder oss åt andra triviala saker? Ett pyttelitet dammkorn i universum är vi… och det är väl få av oss som gör nån skillnad i något som helst sammanhang.  


Vi jobbar och knegar, stressar och bekymrar oss, och fixar och donar och planerar… till vilken nytta? Innan vi hinner blinka är vårt jordeliv slut och, som sagt, få av oss har gjort nån skillnad i det långa loppet.


Näe, jag tänker inte gå och ta livet av mig om nu nån tror det. Men jag kan inte låta bli att tycka att ett människoliv är ganska så totalt meningslöst….


Inte värdelöst, det är inte det jag säger… det finns många, många människor som under sin levnad gör stor nytta, och är till stor glädje för andra, men i slutänden så är ju ändå allt det där ganska så meningslöst.


Ja, jag vet… man får varken tänka eller säga som jag gör nu… och antagligen förstår ni kanske inte heller hur jag menar… men strunt samma, vi får väl försöka klara av våra liv så gott det går.

    

   

Idag regnar det i alla fall här igen… eller nästan-regnar i alla fall. I går när jag gick ut på promenad med doggsen så släpade jag med mig ett paraply.    Det är ett bra knep för att få uppehållsväder, får nog tillämpa det idag också tror jag. I och med att hundarna alltid går lösa så har jag ju händerna lediga, och då är det ganska så praktiskt med ett paraply. Man slipper tråkiga regnkläder men kan ändå hålla sig torr om det kommer en regnskur.

  

Och så fort jag skrivit färdigt här ska jag gå ut på den där uteplatsen som vi aldrig använder och packa ihop utemöblerna som står där. Vi har ingenstans att ställa in dom under vintern, så dom får ”paketeras” lite så att dom inte förstörs när snöstormarna kommer. Jag ha varit på väg hur många gånger som helst för att göra det där, men varje gång har det kommit nåt emellan… men idag ska det ske.   

  

   

Förresten… mysteriet med ”den försvunna snickaren” har fått sin lösning. Jag hade inte hört fel, eller blandat ihop dagarna… det finns en (märklig) förklaring till det hela, och förhoppningsvis så får vi jobbet gjort så småningom. Fast det är tyvärr lite oklart när….   

   

Nu ska jag anfalla trädgårdsmöblerna i alla fall….. eller… ska jag käka frukost först kanske..?    

    

     

Ovido - Quiz & Flashcards