Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 21 april 2011

Idag var vår promenad = en Vårpromenad

Av tedsams - 21 april 2011 16:45

  

Äntligen.... visserligen är det ännu inte snöfritt överallt, men nu börjar det i alla fall se ut som att våren har kommit på allvar.


Och hundarna var lite som ystra kalvar idag.....


   

Varmt och solsken, och det börjar rätta till sig med både det ena och det andra ute i naturen.

Knopparna på träden har blivit stora på bara ett par dagar.    


 


Och idag hittade jag blåsippor, hurra!!!   Jag blir så glad när jag hittar blåsippor för dom finns ju inte överallt på samma sätt som tussilago och vitsippor. 


Men nu har jag hittat ett stort blåsippsställe här i Sundsvall också då...  trevligt...    


 


Och så hittade vi ett rådjur... fast när det rådjuret bestämde sig för att vända och springa sin väg så visade det sig att det hade sällskap av tre andra rådjur också. Men dom såg vi inte med en gång, dom stod gömda bakom några träd.  


 

JAAAA...! jublade Salza när hon fick syn på rådjuret som skuttade iväg... såna kan man jaga!!!    


Och jag höll ju på och fibblade med kameran så jag hängde inte med riktigt där,  men Salza hann bara 10 m innan jag sansade mig och hojtade:  NEEEJ, STANNA!!!    

  

Och Salza saktar farten och stannar, tittar på mig med bedjande ögon och står redo för en ny rusch efter rådjuret, men när jag säger KOM HIT! så kommer hon snällt....    


Det är ganska så strongt gjort av henne efter denna tråkiga vinter tycker jag... äntligen händer det nåt kul... och så säger matte NEJ...     

  

  

Ibsen har som väl är noll jakt i sig. Han bara stod och tittade... hade Salza sprungit efter rådjuret så hade säkert Ibsen hakat på, men då mest bara för att få springa.

  

Det är så himla skönt att veta att jag får stopp på Salza i såna lägen....    

  

   

Jag pratade med en granne häromdagen, en som inte gillar hundar. Fast vi pratade egentligen om nåt annat, men kom i alla fall in på lösa hundar så småningom. Och han hävdade att hela bostadsområdet var ett "skyddat naturområde" och att det innebar att det var i lagen förbjudet att ha lösa hundar här.


Tänk så man kan få till det bara för att man inte gillar hundar.    Det är ju faktiskt så att man får ha lösa hundar ute i naturen till och med nu, om man har dom under strikt uppsikt och förhindrar att dom förföljer vilt.


Men jag diskuterar aldrig sånt numera... det är meningslöst. Fast jag tänkte på det idag när Salza stannade på mitt kommando... skönt att veta att det där funkar fortfarande.  Det går faktiskt rådjur alldeles inpå husen här...

   

  

Men skit samma....  jag njuter i alla fall när jag kan få vara ute och gå och det ser ut så här istället för att man ser meterdjup snö vart man än vänder sig.

    

 


Men man får ju inte gå och dagdrömma alltför mycket förstås, vem vet vart rådjuren står och smyger...     

  

  

Vi önskar er i alla fall en GLAD PÅSK, och ni som åker till Blåkulla idag... ha så trevligt... och ratta kvasten försiktigt!     


    

    

   



  


 
 
Kerstin

Kerstin

21 april 2011 17:35

Äntligen sa Salza hittade matte ett härligt ställe fast jaga rådjur är aja baja när man går på promenad. Även vi har varit tills skogs idag och malin skötte sig till belåtenhet utom när vatten fanns att simma i. Men vi skall jobba på den saken så kanske jag så småningom får stopp på henne även när hon luktar sig till vatten. Men det skall nog mera till än en kvarts Frolic (torr dessutom) för att vara roligare än vatten. Ha en riktig härlig påsk nu drar jag mot middagen snart.

http://www.kvistagrans.com

tedsams

22 april 2011 12:46

Här i huset är det Ibsen som är vattendjuret. Salza badar gärna, men inte i lerpölar och sånt, som väl är. Det gör däremot gärna Ibsen ;)
Hoppas middagen var god...!

 
Rudi  och matte

Rudi och matte

21 april 2011 22:41

Vilken fin bild på Salza med fjädrarna! Strongt gjort att stanna när rådjuren sprang. Det gör tyvärr inte Rudi, men han springer bara 20-30 meter max, sen tvärvänder han av sig själv.
Ikväll har han varit tehund igen, nu måste jag hitta på svårigheter, det är för lätt enligt Rudi.

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

tedsams

22 april 2011 12:45

Hon var en mycket ovillig fotomodell för en gångs skull ;)

Såg filmerna på te-letandet, han är duktig, Rudi. En svårighet kan vara att göra bomullspaden mindre, klipp bort en del av den. Eller strö bara ut pyttelite te på ett pyttelitet ställe. Stoppa in lite te i ett litet hål nånstans eller nåt sånt..

Men visst är det en kul aktivering... :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards