Tedsams blogg

Alla inlägg den 26 april 2011

Av tedsams - 26 april 2011 08:22

.... och likaså det fina vädret. I natt har det regnat och nu är det mulet och det blåser lite småkallt. Men så länge det inte snöar så är jag helt nöjd ändå...     


Det var ju bra tajmat av vädergudarna att det var så himla fint väder hela helgen. Och till nästa helg ska det bli likadanat tydligen...  då gör det inget om det blir lite halvdåligt väder dessemellan tycker jag. 

   

  

Risken med det här fina vädret är väl att det blir dåligt tills vi ska resa till Göteborg. Det är fint väder där också... och då kan man ju tänka så här.... ju längre det fina vädret håller i sig desto större sannolikhet för att det blir dåligt väder.   


Eftersom jag inte har bilen med mig så blir det lite jobbigt om det ska regna och blaska hela tiden...    

  

    

Jag har i alla fall roat mig med att kika runt i en massa bloggar nu under helgen, trots det fina vädret. Som väl är så är det ju fortfarande några få entusiaster som fortsätter blogga trots FB.

   

Tävlingssäsongen är ju igång nu, och märkligt nog så läste jag i många bloggar om föroröttade hundägare som antingen reagerade på hur klubbarna tillämpade olika regler i samband med tävlingar, eller sura reaktioner på hur domarna dömt.

   

    

Nåt som många, många tävlanden missar är den paragrafen i regelboken där det står att alla tävlande är skyldiga att känna till de regler och anvisningar som gäller vid tävling.


Man lusläser hur momenten ska utföras, och man åker hur många mil som helst och lägger ner hur mycket tid som helst på att träna sin hund, men man orkar inte läsa igenom regelbokens allmänna anvisningar.


Och så gör man bort sig genom att gapa och skrika över saker och ting som klart och tydligt är uppstyrt i reglerna.... osmart tycker jag. 


Att sen inte ens alla klubbar håller sig till vad som står i regelboken, det är ju en helt annan sak det    Som tävlande har man i alla fall, enligt regelboken, skyldighet att veta vad som står där. 


Och vill man att reglerna ska hållas när det gäller hur momenten ska utföras och bedömas, då ska väl också övriga bestämmelser hållas... eller??

    

   

Jaja, det är en gammal käpphäst det här, men det är lite dålig stil att beklaga sig över att klubbarna håller sig till reglerna tycker jag.   

    

   

Och att beklaga sig över domslut är väl det dummaste man kan göra. Dömt är dömt och kan inte göras ogjort.....  och det är ju så att domaren är enväldig och det är han som dömer. Tycka kan man alltid... och det gör väl alla tävlande antar jag... men att klanka ner på domarsiffrorna i efterhand i en blogg, det är inte heller världens smartaste grej.    

    

Där har jag märkligt nog ganska så rent samvete. Jag har klagat på en domare en enda gång i mitt liv, och det var när jag tävlade med Teddy och den domaren dömde efter den gamla regelboken som då var helt inaktuell. Han hade inte läst in sig på de nya reglerna.... och hade till och med den gamla regelboken med sig ut på planen.... då tyckte jag att jag hade rätt att beklaga mig. 


Men för övrigt så kniper jag ihop när det gäller domslut....   

   

   

Jaja, nog om det....


För övrigt så är jag så jäkla trött på tjafs och tjas och tjafs så den där stugan långt ute i skogen där jag bor i min enslighet med mil till närmaste människa, den blir bara mer och mer attraktiv. 

   

Jag kan ju alltid hoppas att SJ fortsätter som dom gjorde i vintras... att det blir stopp nånstans på linjen mitt ute i urskogen när vi ska åka... då ska jag passa på att slinka av tåget där och bege mig djupt in i storskogen där inga människor finns.    

   

  

Hoppas i alla fall att ni har en fin vecka framför er....     

   


   


Ovido - Quiz & Flashcards