Tedsams blogg

Alla inlägg den 23 juli 2012

Av tedsams - 23 juli 2012 16:05

Så mycket kostar två färgpatroner till min skrivare… och det är ju inte klokt.    Även om skrivaren är bra så är den nu ca 10 år gammal, så det kan ju vara en ren tidsfråga tills något går sönder i den. Fast den har faktiskt varit kanonbra….

  

Men nu är den utbytt!  

    

Var tvungen att släpa mig till bibblan idag, och så var färgpatronerna i både min och Kurts skrivare slut så jag tog vägen förbi stora köpcentrat när jag ändå var igång. En enkel match att slinka in där och köpa 4 färgpatroner…. så tänkte jag i min enfald.   

  

Jodå, till Kurts skrivare var det inga problem, den är bara något år gammal så där fanns det stora högar med färgpatroner som passade. Till min skrivare fann jag den svarta färgpatronen, men inte den med färg i.   

   

"Tyvärr, nej vi har inte den just nu. Nej, jag vet inte om vi får hem den heller…. "

  

Ok då… in i bilen och iväg till nästa affär… nej då, inte där heller fanns den.   

   

"Ja, tyvärr så tror jag inte att vi får in nån mer av den, den verkar slut på vårt huvudlager också…"

   

Ut igen och iväg till den tredje affären…. och där fanns den… till ett pris av 449:-.    

   

Alldeles bredvid stod det en pall med skrivarkartonger… skrivare av samma märke (men inte modell så klart) som den jag har, och de skrivarna kostade 499:- inkl färgpatroner.    Jovisst är färgpatronerna mycket mindre än i min nuvarande skrivare, och kanske är inte skrivaren ens lika bra…. inte vet jag…. men jag skriver inte ut så mycket numera…. så jag köpte en ny skrivare istället för en ny färgpatron.

   

Men nånstans är det väl nåt fel när två färgpatroner kostar 300 kronor mer än en ny skrivare…????   

      

   

Så nu när jag varit på bibblan, och dessutom röjt runt i köpcentrat… och så installerat skrivaren förstås… och varit på en kortkort promenad med doggsen… då är jag helt totalt slut igen.  Attans vad man blir orkeslös så fort man har lite feber….   


  

Men apropå orkeslös…. Häromdagen kom en av våra grannar och sa att han tidigt på morgonen sett en skabbräv alldeles utanför sitt fönster. Och utanför hans fönster är ungefär detsamma som utanför vårt fönster…. så det innebar att skabbräven travade runt på gräsmattan mellan vårt hus och gårdens lekplats.   

  

Det finns tydligen rekordmånga skabbrävar i Sundsvallsområdet i år… en annan av våra grannar ringde kommunen och dom sa att dom skulle komma och sätta ut en fälla… om dom hade nån ledig. Dom har tydligen massor av fällor ute i naturen, men rävarna går inte i dom där fällorna. Det finns antagligen så mycket mat i naturen att dom inte bryr sig om fällorna.   

  

Och här i området blir det kul om dom sätter ut en fälla… jisses så många katter det kommer att bli i den där fällan. Ja, en i taget då förstås, men gång på gång antagligen, i alla fall med tanke på hur många katter det finns här.

   

Men för att återgå till skabbrävarna... och deras mat. I områdets lilla sjö har ju fåglarna ett paradis. Massor av bon och massor av ungar varje vår, och ganska så nyligen har ett andpar fått sin andra kull ungar. Pyttesmå och pyttesöta… fem från början…. men dom är borta nu, dom har antagligen blivit mat åt en räv.   

  

   

Fast jag såg nåt roligt i går morse när jag gick runt sjön med hundarna.  Den första andkullen finns kvar, ungarna är nästan lika stora som sina föräldrar nu, men man kan fortfarande se skillnad på dom.


Och jag gick alldeles ensam runt den där sjön, ingen människa så långt ögat nådde och det var tyst och stilla. Och i den där sjön är det mängder av växtlighet, bl.a näckrosor….

   

Och när jag kom runt en krök på vägen där en liten vik av sjön går alldeles intill stranden så såg jag ändernas sovrum.   Där var dom samlade, den nästan fullvuxna kullen och två vuxna änder… och ungarna låg på varsitt näckrosblad och sov.

   

Jodå, det är sant…. dom låg på varsitt stort näckrosblad, hade stoppat huvudet under vingen och sussade så sött så. Föräldrarna sov inte, dom fanns i vattnet intill, men ungarna sov på sina bäddar.  Det såg helt fantastiskt ut….

   

Jag tänkte ta en bild, men jag hade bara mobilen med mig, och det var ganska så mörkt och skuggigt där, och änder är ju inga direkta färgklickar… så jag insåg att det inte skulle synas några näckrosbäddar i alla fall….. men riktigt, riktigt sött var det.   

   

  

Näe, nu ska jag fixa lite enkel middag, sedan hägrar sängen.  Mår man inte bra så är det väl inget som kan slå känslan av att få sträcka ut sig på en sval säng i ett svalt rum….  med en liten Salza som sängkompis.   

   

    

           


   


 

Av tedsams - 23 juli 2012 04:09

… då är natten väldigt lång.  I natt beror min sömnlöshet på den förbaskade hostan. Så fort jag lägger ner huvudet på kudden så sätter det igång.  Visserligen hostar jag även i sittande och stående ställning,  men det är väldigt mycket värre när jag ligger ner.  Och så har jag ingen bok att läsa, så då hamnade jag här en stund i stället.   

  

Fast jag har hittat några piller som ska vara hostdämpande, dom var kvar från förra omgången hosta, sitter väl här och bladdrar en  stund så får vi se om dom gör nån verkan så att jag kan gå och lägga mig igen.   

   

   

Jag roade mig nyss med att kika in på vår kommande rallylydnadstävling och såg till min glädje att vi börjar närma oss taket för antalet anmälda.  Anmälningstiden har visserligen officiellt gått ut nu, men eftersom det finns plats för några tävlande till, så håller vi tävlingen öppen för anmälan ytterligare några dagar.  Hoppas det droppar in tre-fyra stycken till….   


Men jag roade mig också med att kika runt på några lydnadstävlingar i omgivningen, och nedrans så få anmälda det är.  Undrar om det beror på de höjda anmälningsavgifterna eller om det beror på att folk fortfarande är bortresta på semester.   


Fast på sommaren brukar det ju vara lite långväga tävlande anmälda… såna som är på semester och passar på att tävla.

  

Men det finns så mycket att göra med sin hund nu för tiden. För bara några år sedan så var det "bara" lydnad, bruks och agility som gällde… nu finns det ett överflöd av aktiviteter och tävlingsformer.

   

Och det är förstås bara bra, ju mer det finns att välja på desto större chans att folk hittar det som passar just dom och deras hund. Men det innebär ju också att det blir viktigt att klubbarna själva har funktionärer till alla typer av tävlingar och prov. Det blir kostsamt att låna in folk från andra ställen, då försvinner snabbt den lilla förtjänst som det kan bli på en tävling.  

  

  

Fast jag vet inte om det viktiga är att det ger nån förtjänst alls egentligen. Klubbarna ska ju inte bedriva nån vinstgivande verksamhet, men det är ju förstås viktigt att alla arrangemang går ihop ekonomiskt i alla fall. Och det gör det inte om man ska låna in folk från andra ställen. Fast vissa arrangemang gör väl fortfarande det förstås, trots långväga domare, utställningar t.ex…..  och som sagt… alla arrangemang där man har egna "gratisfunktionärer".   


Usch, hoppas det där pillret gör lite nytta snart, längtar till min säng nu. Men det är ju hopplöst jobbigt att ligga där och nästan hosta upp lungorna….   

  

   

Men jag har fint sällskap i sängen. Salza ligger utsträckt där, och det har hon gjort i stort sett hela dagen också. Hon är mysig den lilla damen….    

   

Jag var ute med hundarna på morgonen, men sedan har jag legat i sängen nästan hela dan….. konstigt förresten… då hostade jag inte så förbaskat… . men jag har småslumrat och sovit om vartannat, och Salza har hela tiden legat hos mig.   

   

Husse lagade mat åt sig ute i köket, och för en gångs skull rusade inte Salza dit och tiggde. Och husse o Ibsen satt ute i solen på uteplatsen en stund, men Salza låg inne i sängen hos mig. 

   

Och när jag så småningom kom ihåg att jag måste upp och vattna blommorna på uteplatsen så tassade Salza med mig dit, men sen när jag återvände till sängen igen, så fanns hon genast där.  Tänk att hon är precis exakt sån, som jag vill att min hund ska vara….   

  

  

Nej, nu ska jag testa och se om det kanske möjligtvis går att ligga ner utan att jag hostar ihjäl mig… känns som att det vore lite skönt att få sova några timmar till.  Även om jag sov till och från en stor del av dagen igår, så blir jag sån när jag har feber…  totalt utslagen och vill/behöver sova en massa.  

    

Så godnatt på er… eller god morgon på er… det kanske passar bättre när ni läser det här.   

    

    

 

Ovido - Quiz & Flashcards