Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 23 juli 2012

349 kronor + 449 kronor…..

Av tedsams - 23 juli 2012 16:05

Så mycket kostar två färgpatroner till min skrivare… och det är ju inte klokt.    Även om skrivaren är bra så är den nu ca 10 år gammal, så det kan ju vara en ren tidsfråga tills något går sönder i den. Fast den har faktiskt varit kanonbra….

  

Men nu är den utbytt!  

    

Var tvungen att släpa mig till bibblan idag, och så var färgpatronerna i både min och Kurts skrivare slut så jag tog vägen förbi stora köpcentrat när jag ändå var igång. En enkel match att slinka in där och köpa 4 färgpatroner…. så tänkte jag i min enfald.   

  

Jodå, till Kurts skrivare var det inga problem, den är bara något år gammal så där fanns det stora högar med färgpatroner som passade. Till min skrivare fann jag den svarta färgpatronen, men inte den med färg i.   

   

"Tyvärr, nej vi har inte den just nu. Nej, jag vet inte om vi får hem den heller…. "

  

Ok då… in i bilen och iväg till nästa affär… nej då, inte där heller fanns den.   

   

"Ja, tyvärr så tror jag inte att vi får in nån mer av den, den verkar slut på vårt huvudlager också…"

   

Ut igen och iväg till den tredje affären…. och där fanns den… till ett pris av 449:-.    

   

Alldeles bredvid stod det en pall med skrivarkartonger… skrivare av samma märke (men inte modell så klart) som den jag har, och de skrivarna kostade 499:- inkl färgpatroner.    Jovisst är färgpatronerna mycket mindre än i min nuvarande skrivare, och kanske är inte skrivaren ens lika bra…. inte vet jag…. men jag skriver inte ut så mycket numera…. så jag köpte en ny skrivare istället för en ny färgpatron.

   

Men nånstans är det väl nåt fel när två färgpatroner kostar 300 kronor mer än en ny skrivare…????   

      

   

Så nu när jag varit på bibblan, och dessutom röjt runt i köpcentrat… och så installerat skrivaren förstås… och varit på en kortkort promenad med doggsen… då är jag helt totalt slut igen.  Attans vad man blir orkeslös så fort man har lite feber….   


  

Men apropå orkeslös…. Häromdagen kom en av våra grannar och sa att han tidigt på morgonen sett en skabbräv alldeles utanför sitt fönster. Och utanför hans fönster är ungefär detsamma som utanför vårt fönster…. så det innebar att skabbräven travade runt på gräsmattan mellan vårt hus och gårdens lekplats.   

  

Det finns tydligen rekordmånga skabbrävar i Sundsvallsområdet i år… en annan av våra grannar ringde kommunen och dom sa att dom skulle komma och sätta ut en fälla… om dom hade nån ledig. Dom har tydligen massor av fällor ute i naturen, men rävarna går inte i dom där fällorna. Det finns antagligen så mycket mat i naturen att dom inte bryr sig om fällorna.   

  

Och här i området blir det kul om dom sätter ut en fälla… jisses så många katter det kommer att bli i den där fällan. Ja, en i taget då förstås, men gång på gång antagligen, i alla fall med tanke på hur många katter det finns här.

   

Men för att återgå till skabbrävarna... och deras mat. I områdets lilla sjö har ju fåglarna ett paradis. Massor av bon och massor av ungar varje vår, och ganska så nyligen har ett andpar fått sin andra kull ungar. Pyttesmå och pyttesöta… fem från början…. men dom är borta nu, dom har antagligen blivit mat åt en räv.   

  

   

Fast jag såg nåt roligt i går morse när jag gick runt sjön med hundarna.  Den första andkullen finns kvar, ungarna är nästan lika stora som sina föräldrar nu, men man kan fortfarande se skillnad på dom.


Och jag gick alldeles ensam runt den där sjön, ingen människa så långt ögat nådde och det var tyst och stilla. Och i den där sjön är det mängder av växtlighet, bl.a näckrosor….

   

Och när jag kom runt en krök på vägen där en liten vik av sjön går alldeles intill stranden så såg jag ändernas sovrum.   Där var dom samlade, den nästan fullvuxna kullen och två vuxna änder… och ungarna låg på varsitt näckrosblad och sov.

   

Jodå, det är sant…. dom låg på varsitt stort näckrosblad, hade stoppat huvudet under vingen och sussade så sött så. Föräldrarna sov inte, dom fanns i vattnet intill, men ungarna sov på sina bäddar.  Det såg helt fantastiskt ut….

   

Jag tänkte ta en bild, men jag hade bara mobilen med mig, och det var ganska så mörkt och skuggigt där, och änder är ju inga direkta färgklickar… så jag insåg att det inte skulle synas några näckrosbäddar i alla fall….. men riktigt, riktigt sött var det.   

   

  

Näe, nu ska jag fixa lite enkel middag, sedan hägrar sängen.  Mår man inte bra så är det väl inget som kan slå känslan av att få sträcka ut sig på en sval säng i ett svalt rum….  med en liten Salza som sängkompis.   

   

    

           


   


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards