Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 23 juli 2012

När man inte kan sova…..

Av tedsams - 23 juli 2012 04:09

… då är natten väldigt lång.  I natt beror min sömnlöshet på den förbaskade hostan. Så fort jag lägger ner huvudet på kudden så sätter det igång.  Visserligen hostar jag även i sittande och stående ställning,  men det är väldigt mycket värre när jag ligger ner.  Och så har jag ingen bok att läsa, så då hamnade jag här en stund i stället.   

  

Fast jag har hittat några piller som ska vara hostdämpande, dom var kvar från förra omgången hosta, sitter väl här och bladdrar en  stund så får vi se om dom gör nån verkan så att jag kan gå och lägga mig igen.   

   

   

Jag roade mig nyss med att kika in på vår kommande rallylydnadstävling och såg till min glädje att vi börjar närma oss taket för antalet anmälda.  Anmälningstiden har visserligen officiellt gått ut nu, men eftersom det finns plats för några tävlande till, så håller vi tävlingen öppen för anmälan ytterligare några dagar.  Hoppas det droppar in tre-fyra stycken till….   


Men jag roade mig också med att kika runt på några lydnadstävlingar i omgivningen, och nedrans så få anmälda det är.  Undrar om det beror på de höjda anmälningsavgifterna eller om det beror på att folk fortfarande är bortresta på semester.   


Fast på sommaren brukar det ju vara lite långväga tävlande anmälda… såna som är på semester och passar på att tävla.

  

Men det finns så mycket att göra med sin hund nu för tiden. För bara några år sedan så var det "bara" lydnad, bruks och agility som gällde… nu finns det ett överflöd av aktiviteter och tävlingsformer.

   

Och det är förstås bara bra, ju mer det finns att välja på desto större chans att folk hittar det som passar just dom och deras hund. Men det innebär ju också att det blir viktigt att klubbarna själva har funktionärer till alla typer av tävlingar och prov. Det blir kostsamt att låna in folk från andra ställen, då försvinner snabbt den lilla förtjänst som det kan bli på en tävling.  

  

  

Fast jag vet inte om det viktiga är att det ger nån förtjänst alls egentligen. Klubbarna ska ju inte bedriva nån vinstgivande verksamhet, men det är ju förstås viktigt att alla arrangemang går ihop ekonomiskt i alla fall. Och det gör det inte om man ska låna in folk från andra ställen. Fast vissa arrangemang gör väl fortfarande det förstås, trots långväga domare, utställningar t.ex…..  och som sagt… alla arrangemang där man har egna "gratisfunktionärer".   


Usch, hoppas det där pillret gör lite nytta snart, längtar till min säng nu. Men det är ju hopplöst jobbigt att ligga där och nästan hosta upp lungorna….   

  

   

Men jag har fint sällskap i sängen. Salza ligger utsträckt där, och det har hon gjort i stort sett hela dagen också. Hon är mysig den lilla damen….    

   

Jag var ute med hundarna på morgonen, men sedan har jag legat i sängen nästan hela dan….. konstigt förresten… då hostade jag inte så förbaskat… . men jag har småslumrat och sovit om vartannat, och Salza har hela tiden legat hos mig.   

   

Husse lagade mat åt sig ute i köket, och för en gångs skull rusade inte Salza dit och tiggde. Och husse o Ibsen satt ute i solen på uteplatsen en stund, men Salza låg inne i sängen hos mig. 

   

Och när jag så småningom kom ihåg att jag måste upp och vattna blommorna på uteplatsen så tassade Salza med mig dit, men sen när jag återvände till sängen igen, så fanns hon genast där.  Tänk att hon är precis exakt sån, som jag vill att min hund ska vara….   

  

  

Nej, nu ska jag testa och se om det kanske möjligtvis går att ligga ner utan att jag hostar ihjäl mig… känns som att det vore lite skönt att få sova några timmar till.  Även om jag sov till och från en stor del av dagen igår, så blir jag sån när jag har feber…  totalt utslagen och vill/behöver sova en massa.  

    

Så godnatt på er… eller god morgon på er… det kanske passar bättre när ni läser det här.   

    

    

 

 
 
Ingen bild

Boel

23 juli 2012 08:26

Hoppas att du snart är pigg och kry igen!!
Boel

tedsams

24 juli 2012 16:06

Tack för det Boel! :)

 
kennelmamman

kennelmamman

23 juli 2012 16:26

Men inte kul så här mitt i den så kallade sommaren. Men du vet ju vad Tina sa till mig. 7 dagar med medicin och 1 vecka utan sen är du frisk som en nötkärna :-) Ja ja nötkärna och nötkärna men oavsett KRYA PÅ DIG!!!!

http://www.kvistagrans.com

tedsams

24 juli 2012 16:05

Jo tack... en vecka brukar ju räcka. Men jag är litee bekymrad för mina luftrör, dom kan bli besvärliga ibland. Men inte denna gången hoppas jag ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards