Tedsams blogg

Alla inlägg den 20 maj 2012

Av tedsams - 20 maj 2012 10:50


Visserligen är det meningslöst att klaga på vädret, men nu är jag trött på detta evinnerliga regnande.    En enda solskensdag då och då, och dessemellan regn och regn och regn…. en jäkla usel vår har det varit så här långt.


Igår på kursen hade folk vinterjackor på sig, och det behövdes också, visst är väl det knäppt när vi snart är i slutet av maj månad?   

   

   


I dag har jag i alla fall för första gången i mitt liv bakat en toscakaka. Det har alltid verkat lite bökigt så jag har aldrig gjort det förr, men idag har det hänt och det var verkligen komplicerat. Två påsar att öppna, och så pytsa i lite vatten och lite smält smör…. ska bli spännande att se vad den smakar. Den ser smaskig ut, men det betyder ju inte att den smakar smaskigt….   

  


Vi ska ha middagsfrämmande här idag, och vi tänkte grilla… blir himla mysigt att stå ute i regnet och grilla. För inte tänker jag planera om inte… har vi sagt att vi ska grilla så ska vi grilla… även om det blir snöstorm ute. Fast jag ska vara så snäll att jag dukar inomhus i alla fall……    

   

    

Och nu tror jag också att det äntligen blivit klart med datum för den där rallylydnadstävlingen som vi lite djärvt tänkte arrangera. Ja, Timrå BK får stå som arrangör förstås, men ansvaret lär vila på mig och träningskompisen. Men det är tufft att få till det när det bara finns en enda domare inom räckhåll.   

     


Eftersom vi är så nya på det här (vi har liksom ingen reserv att plocka pengar ur) så vill vi ju gärna att det hela ska "gå ihop sig" ekonomiskt, och då kan man inte ta hit en domare som har långlång resväg. Fast för er söderöver så är säkert 25 mil enkel väg långlång väg för en domare… men så är det inte här i Norrland.   

    


Och eftersom sporten är så pass ny här uppe så finns det inte hur många tävlande som helst heller, och då kan man inte lägga tävlingarna alltför tätt i tiden…. tror jag inte i alla fall. Det är svårt att veta hur folk tänker om sånt där.     

  

  


Men det största kruxet har ändå varit att Timrå BK är en så himla aktiv klubb. Det är ju positivt i sig, men just när det gäller det här så blir det lite struligt. Det är arrangemang titt som tätt på klubben, och det är inte lätt att hitta en ledig dag som inte kolliderar med nån annan rallytävling i distriktet, och dessutom en dag då den enda domaren är ledig och kan döma.

    


Och så blir det höst och halkiga vägar ganska så tidigt här uppe, och kallt och ruskigt, så vi vill ju helst göra det här under sommaren förstås.

    


Men nu tror jag att vi fått till det, men det är ett par saker kvar att kolla innan det är helt klart. Men nu finns det hopp i alla fall….    

   

  


Fast det blir väl med det där som med så mycket annat. Skitkul att planera och fixa och dona… och så när Dagen med stort D väl kommer… då sliter jag mitt hår och tänker: "Dumma dumma du…   VARFÖR ska du alltid ge dig in på sånt här??? Nöj dig med att bara hänga på och åka snålskjuts på andra istället… så som alla andra gör. "


Fast det är ju inte helt sant förstås…. alla andra åker ju inte alltid snålskjuts… men många gör det… de allra flesta faktiskt.

    


Fast jag gillar att fixa och dona och planera…. och naturligtvis är det kul när allt ska verkställas och gå av stapeln också…. men jag vet ju att det alltid blir mycket mer jobb och strul än vad man tänkt sig från början.

   


Men skit samma… nu ska vi göra det här och jag tror att det blir jätteroligt….. i vilket fall så kommer vi att lära oss en massa, och det kommer att ge oss erfarenheter som säkert är lärorika på många sätt.    

     

    


Till veckan så har vi redan avslutning på den där rallylydnadskursen, och nedrans så duktiga eleverna är.    Men det beror kanske på att det är folk och hundar som redan tränat en hel del lydnad… och en hel del agility i vissa fall… och då blir det ju genast mycket enklare.



Fast det är nog lite synd om dom också kanske.    Både jag och den andra instruktören gillar ju lite utmaningar, och vill gärna ha lite omväxling, så igår byggde vi en fortsättningsbana åt oss, som vi tränade på innan kursen började, och sen fick våra nybörjarelever köra samma bana… om dom ville. Och gissa om dom ville   och nedrans så bra det gick.


  


Men jag tror att både hundar och förare får en liten kick av att variera momenten och inte traggla samma moment alltför länge.



Lite samma filosofi som jag har när det gäller vanlig lydnad. Plocka ut lämpliga moment från de olika klasserna och träna dom tidigt, traggla inte bara klass 1-moment i början… det blir dödstråkigt för hunden…. och för föraren.

   

  


Näe, nu ska jag sluta babbla här, och så ska jag ägna mig åt att fixa till dagens dessert. Jag gillar sånt som är enkelt att göra, och som man kan göra lite i förväg, så idag ska gästerna få njuta av pannakotta med färska hallon som jag köpte igår… det blir smaskens i regnrusket det.    

    

      



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Ovido - Quiz & Flashcards