Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 22 januari 2011

Så himla dålig stil

Av tedsams - 22 januari 2011 09:49

  

Jag har ju flera gånger öst lovord över alla fina gångvägar som finns här i området och i omgivningarna, det är verkligen en förmån att kunna gå i timmar på välplogade vägar utan nån som helst trafik som man behöver ta hänsyn till.


Och vi är många som utnyttjar dom där vägarna..... och det är enormt många hundägare som går där... och det är enormt många hundägare som är alldeles för lata för att ta upp bajshögarna efter sina hundar.   


Nedrans så mycket skit det finns.... och så illa det ser ut med alla dessa bruna högar som ligger både högt och lågt.   


Vita fina snödrivor så långt ögat når, men på sina ställen helt brunprickiga av alla de högar som folk inte orkat ta upp.


Och till och med mitt på gångvägen ligger det med jämna mellanrum en stor skithög... jisses... orkar dom inte böja på ryggen och ta bort det, så kan dom väl i alla fall sparka det åt sidan så att folk inte behöver trampa i det.


Nu låter jag precis som alla andra gnälliga kärringar som klagar, men när man ser hur det ser ut, så är det inte så svårt att förstå att folk som inte ens gillar hundar klagar.


Nog om det... nu nåt positivt för en gångs skull   


Jag hittade min borttappade vante igår!! Den var inte alls värdefull eller så, men den var min, och den var bra... och jag tappade den för några dagar sedan när vi var ute på vår promenad.


Igår fick jag för mig att gå den där promenaden igen, för att se om jag kanske skulle hitta vanten.


Men jag insåg snabbt att det inte skulle gå. Gångvägarna var skrapade sedan vi hade gått där förra gången, och jag förstod att min vante skulle ligga antingen inuti nån snödriva eller i nån stor snöhög nånstans.     

  

Döm om min förvåning, när jag i slutet av promenaden ser min vante ligga en bit från vägen, uppe på snön.  Det fanns inte ett spår i närheten av vanten, så någon vänlig själ hade kanske hittat vanten och slängt upp den på snön så att den skulle synas och inte bli bortplogad... fast inte vet jag..... glad blev jag i alla fall.     


Och har man då en apportglad hund så slipper man ju också pulsa i den djupa snön för att själv hämta den....     

   

  

Idag ska vi faktiskt iväg och träna en stund.  Det skulle vara sol här idag, men det är det inte, men det är nästan nollgradigt, så vi lär inte frysa ihjäl i alla fall.


Vi ska träna lydnad, men Ibsen ska också få följa med och till honom ska jag lägga ett spår tänkte jag. Inte i skogen, det går ju inte nu, utan på en plogad parkeringsplats eller nåt liknande. Han behöver lite hjärngympa, och han är ju en duktig spårhund så det kan nog gå bra tror jag.


Sen får vi väl se hur mycket tid vårt träningssällskap har, kanske vi hinner göra några sökslag till Salza också.... det finns ju många stora höga snödrivor att gömma sig bakom nu.


Fast hinner vi inte det så kanske jag lägger ett spår till Salza också. Hon är ju en liten slarvpotta ibland när det gäller att spåra, men jag har en känsla av att ju svårare spår, desto bättre spårar hon, så ett spår på en parkeringsplats kanske är vad hon behöver.   

   

Hoppas i alla fall att dagen blir en bra dag för er alla!

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards