Tedsams blogg

Alla inlägg den 16 januari 2011

Av tedsams - 16 januari 2011 10:45

  

Ja, på delad första-plats kanske jag ska säga. Mina kängor har jag ju redan lovordat här, men jag har gjort ytterligare ett vinter-fynd.    


Inget lyxigt, inget dyrt, och inte speciellt snyggt heller, men inte heller speciellt fult... men så himla bra.


Nämligen....  ett par vind- och vattentäta överdragsbyxor som är fodrade med micro-fleece.


Japp, mer spännande än så var det inte.... men dom är så himla bra. Billiga, och ändå kanonbra.  Dom kostade bara runt 200:- men för mig är dom värda minst fem gånger mer.


Jag är ju ute med hundarna i ur och skur... eller nu är det ju inte skurar förstås utan mer snöstormar      men jag fryser inte ens när det har varit en bra bit över 20 minusgrader ute, och jag har haft dom när vi har pulsat omkring i drivor med blötsnö, och dom blir inte ens våta... kanonbra som sagt!!


Kul när man hittar nåt för en billig penning som sedan visar sig vara en fullträff.   

   

Idag snöar det här igen, och har så gjort större delen av natten     I morse när jag gick ut med hundarna fick vi pulsa i 1 dm nysnö igen. Undrar om det här kommer att ta slut nån gång....     


Men det är märkligt... 1 dm snö är ju inte så mycket.... men det är en jäkla skillnad att gå i det, jämfört med att gå där det är plogat.


Första kilometern tänker man inte på det, men sedan börjar det kännas... och vi tog den långa rundan i morse så den sista kilometern hemåt gick trögt vill jag lova.   


Nä, riktigt så illa var det inte, inte så som gubben ovanför flämtar, men lite jobbigt var det faktiskt.     Men på nåt vis så känns det som att man ska vara lite lagom trött när man varit ute och gått. Är man inte det så har man antingen gått för sakta eller också gått för kort bit... 

  

Idag blir det en tråkig dag, tror jag. Alla dagar är ju egentligen väldigt likt varandra när man inte jobbar, men på nåt vis så känns ändå vissa dagar lite extra långtråkiga.


Fast... man får så roligt som man gör sig heter det ju....  men vissa dar så finns det helt enkelt ingen energi att ta av.     Men det är såna här dagar som jag behöver långa skogspromenader, långt från människor och bebyggelse... det är sånt som ger mig energi.... men det är ju inte möjligt nu, med all den här snön överallt.


Herregud... nu lever jag snart upp till tidigare vintrars bloggande... en gnäll-blogg av högsta (eller lägsta?) mått.  Men det är nästan det enda man kan göra snart... gnälla alltså.    

   

Något som är lite märkligt...  och absolut inget att gnälla över   ....  är att det sällan fastnar speciellt mycket snö i Salzas päls.  Ibsens ben och skägg är fulla av snö och is varje gång vi kommer in, snön sätter sig fast som mängder av små isbollar överallt i hans päls, men i Salzas päls finns det sällan något att pilla bort. Men det kanske blir annorlunda när snön blir riktigt våt förstås, jag minns ju hur det var med cockrarnas päls på den tiden dom fanns.    


  

Ja, vad ska jag nu babbla om mer då, denna tråkiga snöiga söndag...?  Jo, jag vet....  det finns en liten ängel nånstans här på vår gård...    


Jag var ute häromdagen och försökte skotta fram våra vinteravställda bil som står insnöad på parkeringen.  Sonen och jag hjälptes åt med det när han var här, men sedan dess har det ju kommit flera dm snö igen....    


Och det var inte helt lätt, det var massor av snö, och det är megatrångt mellan bilarna på parkeringen så det var jobbigt att få bort snön. Och så är ju alla snödrivor så höga nu, så jag orkar inte kasta upp snön överst på dom där drivorna.


Jag var till slut tvungen att lägga upp en jättestor hög med snö bakom bilen. Där låg den ju inte i vägen för nån annan än oss själva, och så tänkte jag låna en sån där snölasse av vaktisen och försöka frakta bort den där högen en dag nu till veckan.


Och vet ni vad????   När jag några timmar senare passerade parkeringen när jag skulle ut med hundarna, då var högen borta...   Såna överraskningar vill man ju gärna ha...     


Jag har mina misstankar om vem som gjort det, och ska allra ödmjukast tacka vederbörande så snart vi stöter på varann igen...  fast.... det finns faktiskt två möjliga kandidater och jag kan inte bestämma mig för vem jag tror mest på. Kan ju bli pinsamt om jag tackar fel person....     men himla snällt var det i alla fall, oavsett vem som gjorde det    

  

Näe, nu får det var färdigbabblat om ingenting.... nu får jag försöka hitta på nåt annat som får den här eländes dagen att gå....


Hoppas ni har en bra dag i alla fall... och att ni inte också är helt insnöade  

  


  



Ovido - Quiz & Flashcards