Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 7 januari 2013

Vajer-räcken och enfilig väg är inte kul..!

Av tedsams - 7 januari 2013 12:16


Ska man åka norrut eller söderut härifrån så är det stora E4:an som gäller, och där är det oftast vajerräcken mellan körfälten. Och det kan hända att det är bra med tanke på säkerheten, men jag tycker att det är superläskigt…    


I morse åkte jag norrut till grannstaden Härnösand, och det var det många fler än jag som gjorde. Vi låg en lång rad med bilar, några långtradare och fem-sex personbilar, och alla låg och körde 100km/tim som är maxhastigheten just där.


Jag låg sist i den där raddan, hade kört ikapp dom men la mig snällt sist och struntade i att försöka köra om. Det gick ju ändå så fort som man får köra och det är vinterväglag och halkigt ute nu.

  

Efter en stund ser jag en stor långtradare i backspegeln. Den närmar sig mer och mer, trots att vi fortfarande kör i 100 km /timmen. Och nästan innan jag hinner blinka har den kommit ikapp mig som ligger sist i den där raddan med bilar. Och just då var vi inne i ett avsnitt med enfiligt körfält och vajerräcke mot den mötande trafiken. Och eftersom det ligger stora snövallar både mot vägkanten och mot vajerräcket så är vägen extra smal nu på vintern…..

   

Men den där långtradaren som låg bakom mig, han la sig så nära att när jag tittade i backspegeln så såg jag inte ens hela fronten på bilen utan bara en liten del av den.    

  

  

I såna lägen blir jag lite stressad för jag har tillräckligt livlig fantasi för att kunna föreställa mig vad som händer om det av någon anledning blir stopp i den där raddan med fordon. Det räcker ju egentligen att någon framför mig bromsar hyfsat ordentligt, eller får sladd i halkan och kör in i snövallen vid sidan, då blir det stopp och jag får den där flera ton tunga långtradaren in i bakänden på min lilla bil.


Ligger han bara 10 meter bakom mig i 100km/timmen, då lär det inte bli många bitar kvar av varken mig eller bilen om jag måste bromsa. För det finns ju ingenstans att svänga åt sidan heller… stora snövallar på ena sidan och ett vajerräcke på den andra sidan…


Nej, jag tycker verkligen inte om enfiliga vägar med vajerräcken...   

   

  

Resan norrut berodde på att jag skulle röntga mitt knä, så nu är det bara att vänta på svaret. Fast jag får väl ett litet brev där det står att det inte finns nåt att göra åt det antar jag. Det är väl det enda engagemang jag kan vänta mig… jag går ju tyvärr hos en vårdcentral där de nästan inte har några läkare kvar och där det är nästintill helt omöjligt att få en läkartid.  


Jo då, jag ska byta vårdcentral, men jag ville inte göra det mitt uppe i det här med mitt knä. Men jag kanske blir tvungen om jag ska få nån hjälp alls, jag får väl vänta i alla fall till början av nästa vecka innan jag börjar bråka.


Men den här värken är märkligt. Ibland är det nästan bra, och ibland är det för jäkligt. I natt var jag tvungen att gå upp kl 2 för att ta ett piller… det värkte så jag var färdig att begå mord….    


Men när jag går har jag nästan aldrig ont… om jag går lite sakta och varsamt… märkligt att det gör mer ont när jag är stilla än när jag rör på mig. Men det kanske är så det funkar….  

   


Idag väntar jag svar på diverse mail som jag skickat iväg. Inte såna där privata babbelmail, utan mer lite småviktiga saker som gäller åtaganden av olika slag. Jag blir ju alltid lite irriterad när folk är dåliga på att svara på såna mail, så jag hoppas svaren dimper ner här under dan.


Och den här gången har jag bestämt mig för att INTE påminna om svar, jag ska istället helt enkelt göra som dom som inte besvarar mailen… skita i att göra det jag ska, om jag inte får de besked jag väntar på.

  

  

Hoppas ni har en fin vecka framför er…. här skiner solen lite försiktigt idag, och det är skönt när man kan se att det trots allt blivit ett annat ljus ute nu… kanske det kommer en vår i år också.   

    

    



 
 
Ingen bild

Ann&tigra o Sassa

7 januari 2013 14:08

Härligt att läsa om att någon mer än jag känner så här! Jag är fullständigt livrädd för motorvägar på vintern! Det allra värsta är när man har hundarna bak! blivit utsatt för precis samma sak som du, dom ligger så nära att man inte ens ser ljusen, och inte bara en gång...

 
Pia

Pia

7 januari 2013 18:49

Jag håller med det är otäckt med dessa vägar ffa på vintern och med tungtrafik bakom sim kör som om det vore sommar och helt utan säkerhetsavstånd.
Hoppas du får hjälp med ditt spökande knä.
Ha en bra kväll!

http://www.lillablidkulla.n.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards