Tedsams blogg

Alla inlägg den 9 februari 2012

Av tedsams - 9 februari 2012 19:50


.... och jag tog med mig bollkastaren när vi gick ut, doggsen och jag.   


Springa och leta försvunna tennisbollar i snön var nog bra motion för både ben och huvud tror jag   Salza fick kämpa rejält, Ibsen tog sig i och för sig fram mycket lättare, men titta så han såg ut när vi var klara. 

    


Salza klarade sig mycket bättre, några små snöbollar i öronen och så is mellan trampdynorna, men det var allt....  men jisses så kul dom hade, och så dom jobbade.   


Men trots -9 grader och snö upp till magen hela tiden, så flåsade dom svårt när vi var klara... dålig kondis kanske..?   


Fast en timmas pulsande och letande efter bollar långt därnere i snödjupet kan nog ta på krafterna hos vem som helst... jag själv hade det ju ganska så bekvämt som stod på den plogade vägen    Fast... lite fick jag också pulsa... nån rättvisa ska det ju vara.


Men man måste ju beundra deras luktsinne som snabbt, och oftast enkelt, hittar bollarna trots att dom sjunker långt, långt ner i snön .


Ibsen är en aning vassare än Salza när det gäller att hitta bollarna snabbt, bara han vet på ett ungefär vart den ligger. Men är dom svåra att hitta, då är det Salza som hittar dom. Hon är uthålligast (hon ger sig aldrig) och hon är också mest systematisk i sitt sök... hon är väl inte spaniel för inte antar jag....    


Men trötta blev dom båda två, dom slukade snabbt sin middag (i vanlig ordning) och sedan dess har dom sussat sött...   


Känns lite skönt att veta att även om jag var lat idag, så har i alla fall hundarna fått motion för både knopp och kropp....    

    


   

  

Av tedsams - 9 februari 2012 13:01


Ibsens älsklingsleksak är en "kantig boll" och det är en av få saker jag har hittat som han inte omedelbart kan bita sönder i småbitar. Den studsar vilt åt alla håll om man kastar den, men nu kastar vi den ju inte inomhus förstås.   


Ibsen brukar balansera den på nosen, och sedan slänga upp den och fånga den i luften… men när han missar den och "bollen" studsar iväg..… då ni...… då har vi tur om väggarna står kvar.

   

      

Då studsar bollen vilt hit och dit och Ibsen efter… han är ju inte precis liten, den hunden…  

Salza har inga såna specialtrick, men vi har jobbat på det där med att byta sida framför och bakom mig, och det fixar hon nu. Över huvudtaget så börjar hon fatta att man faktiskt kan vistas på mattes högra sida ibland också… och till och med sitta och ligga där. Men det satt långt inne…. hjärntvätten jag utsatte henne för när hon var ung var grundlig.  

  

Idag har det bara blivit en massa nyttigheter gjorda här, bäddat, gett hundar mat, strukit en hög med skjortor och lite annat jox, tvättat av alla köksskåp, gjort ren spisen och köksfläkten, dammtorkat, dammsugit och torkat golv….    


Och så snart jag har hämtat andan lite ska jag till bibblan och hämta en beställd bok, och så ska jag rasta/motionera hundar förstås.


Fast om inte löpbandet hade gått i strejk så hade jag nog nöjt mig med en lite kortare promenad med hundarna idag, och sedan låtit dom springa på löpbandet några kilometer.  

    

  

Men nu kan det ju inte bli så, så nu får jag traska på… vilket väl bara är nyttigt förstås… men det tar emot lite idag.    


Men sen, när middan är avklarad, så kan jag med gott samvete lata mig med en ny bok resten av kvällen


Men solen skiner i alla fall, det underlättar ju lite. Men det är ganska så kallt, och så blåser det lite dessutom…. men det gäller väl bara att öka tempot lite på promenaden då så slipper jag nog frysa.    

 Hoppas solen skiner på er också….   

    


  


Ovido - Quiz & Flashcards