Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 8 juli 2012

Näe, jag hittar dom inte… :(

Av tedsams - 8 juli 2012 09:03

Nu ger jag upp!!  Jag letar och letar och letar, men jag hittar dom inte. Jag  är på rätt ställe och jag letar som sagt både högt och lågt… eller inte så högt kanske…. men i alla fall "överallt", men det är hopplöst.   


Och nu pratar jag om checkpoints… Hitta Ut- checkpoints….  om kartan och GPS:en visar att jag är på rätt ställe och jag ändå, efter idogt letande, inte hittar nån checkpoint… då är det inget kul.   Jag ger upp….   

  

Men det retar mig… jag är inte så mycket för det där med att ge upp.  Men igår var vi ute i över två timmar i skogen där vi gick uppför och uppför och uppför och uppför,    och jag var som sagt på rätt plats till slut, men, men….  det enda resultatet blev att Ibsen och jag gav miljoners mygg en festmåltid. Och dessutom stiftade jag bekantskap med två fästingar som kröp på armen på mig. Undrar hur många som kröp nånstans där jag inte såg dom..??

   

Salza verkar inte dra till sig mygg i lika hög grad som Ibsen. Kanske för att hon har mer päls och inte är så "lättillgänglig"…… eller också ser man dom inte pga hennes päls. Ibsen blir i alla fall helt översållad med mygg när vi är ute i skogen.  Som tur är verkar han inte ha så ont av det. Han har annars en tendens att vara liiite överkänslig. Brännässlor tål han inte, då får han stora utslag som kliar… och han fick utslag av ett fästinghalsband när Kurt provade det på honom för nåt år sedan,  så nån liten överkänslighet finns det där… tur att det inte gäller mygg.   

   

Men hundarna röjde ju som galningar i buskarna och i geggiga diken förstås. Dom gillar när jag kliver omkring off road, då blir det alltid mer fart på dom än om vi går på en stig eller väg.   

  

  

Och det fanns mängder av omkullblåsta träd där vi gick, både nya och gamla. Och jag tror att Salza hoppade upp på allihop…  och väntade på att bli fotograferad. Hon har ju lärt sig att hon får en godis så fort hon agerat fotomodell, och nu har hon börjat hoppa upp på allting självmant… i hopp om att få en godis förstås.

     

   

   

   

Tycker ni att hon ser skitig ut så har ni alldeles rätt i det...  men det finns många sanka områden i den där skogen, och många leriga diken.... men skitiga hundar är lyckliga hundar...    Och innan vi var hemma hann dom bada av sig en en liten bäck med rinnande vatten.

    

Och här är Salza i Fästingland....

  

   

Men bara 10 minuter efter det att vi kom hem kom  igår så vräkte regnet ner i en rejäl skur…. så det var väl dagens clou det… att vi slapp regnet.   

  

   

Idag ska jag INTE leta några checkpoints, jag ska gömma kartorna på nåt bra ställe så att jag glömmer bort vart jag lagt dom… det är inget kul när det inte går bra.   

    

Och idag regnar det här… och ska så göra hela den kommande veckan om man får tro väderrapporten…. så jag tror att jag ska göra i stort sett inget alls idag.

   

Jag ska nog läsa ut min bok tror jag  , och så borde jag fixa till Salzas päls också, men mina händer vill inte det. Dom värker redan så pass mycket att jag inte vill festa på dom ytterligare genom att klippa och kamma och dona.  Men å andra sidan gäller det att inte vänta för länge heller, det blir ju mycket jobbigare då. Jaja, idag ska det i alla fall inte göras….. 

   

Hoppas ni har en fin söndag framför er…..!     

   

    

 
 
Sandra

Sandra

8 juli 2012 23:13

Härliga bilder på en fin hund!

http://wingforsflocken.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards