Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 25 mars 2012

Idag är det våffeldagen!

Av tedsams - 25 mars 2012 09:21


Och idag ska nya våffeljärnet invigas. Hoppas det blir smaskiga våfflor för dom ska avnjutas tillsammans med hemlagad (näe, inte gjort själv, present) hjortronsylt och vispgrädde. Fast det blir inte förrän i eftermiddag förstås….



Men eftersom vi ställt fram klockorna nu så går det ju lite fortare fram till eftermiddan idag, och det är ju bra, i alla fall med tanke på våfflorna.


  

Här vaknade vi till strålande solsken idag, fast det blåser rejält och ganska så kallt ute. Och alla snöhögar som låg på gräsmattorna vid våra uteplatser är plötsligt helt borta, härligt!   


ast här och där är det en hel del snö kvar fortfarande, men fortsätter det här vädret så lär det försvinna snabbt.

    

I går hade Salza och jag en heldag ute på egen hand. Vi började dagen med en rallylydnadskurs i tre timmar, sedan fick matte en snabblunch vid korvmojen, och därefter drog vi iväg hem till Salzasläktingen för att göra en vårröjning av hans päls.   

    


Han har inte speciellt mycket päls, inte mycket ull och så… men det han har hade växt sig väääldigt långt. Och den som fixade hans frisering förra gången (då var han inlämnad hos ett "proffs") hade verkligen fuskat ordentligt så det fanns en hel del som skulle röjas bort nu. Men nu är han ansad och vårfin….  

   

  


Och kursen avlöpte också som den skulle. Det är nyttigt att gå kurs… på många sätt. Man lär sig hur saker och ting ska vara, och så lär man sig ibland också hur saker och ting inte ska vara….   



Den här kursen är inomhus i den stora inomhushall som Västernorrlands Kennelklubb har här uppe. Jag och Salza har inte varit där förut så det var ju kul att få stifta bekantskap med det stället. Och det är ju väldigt behändigt med inomhusträning där man också kan sitta vid bord och fika och prata och ha hundarna med sig.

  


Men frånsett allt sånt så vet ni ju sedan tidigare att jag är liiite skeptisk till inomhusträning. Man får ju ofta backa tillbaka ganska så rejält sedan när man kommer ut… i alla fall om man tränar unga och oerfarna hundar. Gamla veteraner spelar det nog ingen större roll för, och det är ju, som sagt, himla bekvämt med en inomhushall.

  

Men Salzan var ganska så slut när vi kom hem och hon hade fått sin middag. Nio timmar borta blev det (inkl. restid och babbeltid förstås), och då hade hon och släktingen lekt och härjat en hel del också. Och så finns det katter i det huset…..    

  

Som väl är har katterna en kattlucka i ytterdörren så de kunde rädda sig ut vid de tillfällen Salza fick syn på dom och satsade järnet. Jag får nog tyvärr acceptera att Salza måste vara allergisk mot katter, det verkar som att öronen omedelbart svullnar igen när hon kommer i närheten av en katt, för hon hör absolut ingenting då..   


Och visst måste det vara allergi, för inte kan det bero på att hon är olydig, lilla helgonet Salza.  

  


Idag blir det en hel del datorarbete här. Jag har ett årsmötesprotokoll som ska skrivas och så håller jag ju på med de där rallybanorna som ska göras till instruktörsexaminationen. Och i eftermiddag kommer det ju våffelbesökare som sagt, så innan dess måste jag hinna med en promenad med doggsen. Ska nog testa storskogen idag igen tror jag, det kanske har smält bort en massa snö där också nu.


I morgon och ett par dagar framåt blir det en massa telefonpratande, då ska jag ta emot kursanmälningar för brukshundklubbens räkning. Det brukar bli ett par hektiska dagar då man inte hinner så värst mycket mer än att svara i telefonen. Det är elva kurser som ska fyllas, och jag misstänker att det blir överfullt i de allra flesta, på våren brukar det vara stort sug efter kurser. Och det känner i alla fall jag igen hos mig själv också…. kul att komma igång igen efter vintern.   

   

Hoppas ni har en fin vårdag framför er… med många smaskiga våfflor!    

    


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Skapa flashcards