Tedsams blogg

Alla inlägg den 1 mars 2012

Av tedsams - 1 mars 2012 15:47


Jag skrev ju en insändare ( i år igen) och lovordade snöröjningen här i närområdet. Alla gångvägar plogas och sandas kanonbra, och det tycker jag att man ska tacka för...   men…..

  


Samma dag som insändaren fanns inne i tidningen så hade det snöat på natten. Och just den dan tog det minsann många timmar innan man såg till nån snöröjning… ja, det dröjde för ovanlighetens skull till och med till nästa dag.

  


Så jag kan se framför mig hur det har gått till…

  


Snöröjningskillens chef läser tidningen på morgonen  , ser min insändare där jag är så nöjd och belåten, sätter fikat i halsen men slänger sig på telefonen och ringer till snöröjningskillen och säger: "Hördudu, folk är nöjda med det du gör, nu måste du skärpa dig. Du är anställd av kommunen vet du, du får inte skämma bort folk med att saker och ting utförs snabbt och bra. Nästa gång det snöat på natten, då tar du lång sovmorgon"

  


Eller vad tror ni..?   

  



Idag har det i alla fall varit vår här, det droppar från taken och det är nästintill livsfarligt att gå ut. Inte pga droppandet förstås, utan pga alla stora sjöar som bildas när snön på marken börjar smälta, för där i botten på de där sjöarna är det is…   

  


Men tänk så ljuvligt det vore om det här ändå kunde fortsätta…. +10 grader och sol…   men det är väl för tidigt kan jag tro, det väntar säkert mer kyla och snö. Och det är massor av snö kvar fortfarande.......

  

   

Men solen värmer som sjuttan nu..… härligt….   

    


Och på ena sidan av vårt hus ser man hur gräset tittar fram där solen ligger på under dan.

   

    

Till hösten tror jag att jag ska plantera snödroppar o krokus där, vore fint att få se dom blomma där tidigt, tidigt nästa vår.   

    


 


 


 


Ovido - Quiz & Flashcards