Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 14 februari 2012

En massa tyckanden….

Av tedsams - 14 februari 2012 15:49


Ja, ibland slår det till i min virriga skalle och då bara bubblar det av åsikter om allt möjligt…    

   


Var med Kurt till optikern idag, och passade på att fråga vad nya glasögon skulle kosta för min del. Jag har ju progressiva glas och märker att jag snart behöver nya. Dom kollade glasen i mina nuvarande glasögon och talade sedan om att nya glas kommer att kosta något runt… ja, gissa….    



Jo… ca 7000:- ….. + synundersökningen.

  


Vet ni att jag tycker inte det är klokt… jag måste ha glasögon, i alla fall om jag ska gå nånstans utanför lägenheten. Här hemma kanske jag kan treva mig fram halvblind utan, men definitivt inte utomhus.… och nu var det dessutom extrapris på glas. Men 7000:- är jäklar i min själ en hel förmögenhet för mig…. så jag lär få kisa mig fram i tillvaron länge till.    

   

   


Och när jag sedan satte mig framför datorn så kikade jag på kvallistan till SM i lydnad. Av de 60 första hundarna är 40 av rasen bordercollie. Det kanske kommer att ändra sig, det är ju ett par månader kvar på anmälningstiden, men, men… det troligaste är väl att det blir ännu fler BC i så fall.   

   


Inget ont sagt om dom, det är kanonbra gjort av deras förare att kvala in till SM  , men man kanske ska gnälla på alla andra hundförare istället då. Alla de som inte är intresserade av lydnads-SM (kastar sten i glashus nu kanske?), eller alla de som inte får ihop tillräckliga poäng. För den som är lite ambitiös är det inte på något vis ouppnåeligt att få SM-poäng….

   


Men det är inte bra för lydnaden som sport att just BC är så överrepresenterad i toppen. Det blir ju med automatik så att mallen för hur momenten ska utföras sätts efter den rasen. Och det är inte rättvist….   

  


Visserligen står det annorlunda i reglerna, men den som har tävlat några år vet hur det fungerar i verkligheten. Men som sagt… inget ont om BC-förarna, det är ju inte på något vis deras fel….

   

  


Kikade in på Dala-distriktets SM-sida… och vilken hund har dom avbildad i vinjetten på startsidan tror ni?? Jo, en BC… ett misstag av dom tycker jag, och säger väl allt om hur arrangörerna tänker.   

  

  


Och när jag ändå är inne på det där med hundar….


Häromdagen slängde jag ut en fråga på FB och frågade hur hög medlemsavgift folk runt om i landet betalar till sina brukshundklubbar.



Det var inte så jättemånga som svarade (men tack till er som gjorde det!!! ) men man kan i alla fall se att det skiljer en hel del.



Fast det visste jag ju redan, bara genom att kika runt här i distriktet och kolla vad de olika klubbarna tar i avgift.


Man kan ju fråga sig vad som motiverar att vissa klubbar har mer än dubbelt så hög avgift som andra….??  

   


Får deras medlemmar verkligen valuta för sina pengar? För inte kan det väl vara så att klubbarnas fasta avgifter är så höga att en så hög medlemsavgift är nödvändig. I så fall borde dom nog se över sina kostnader…

  


Mig veterligt så får väl alla ideella klubbar bidrag från kommunerna, och har man dessutom en trevlig klubb med bra instruktörer, stort kursutbud och många aktiviteter så borde man inte behöva ta ut så höga avgifter.


Det kan ju bli en ond cirkel det där… för dyr avgift, färre medlemmar och avgiften måste höjas, samtidigt som bidragen sjunker.



Eller dåliga instruktörer, kanske alltför få instruktörer, och för snävt kursutbud. Det ger inga nya medlemmar… vilket naturligtvis ger mindre pengar.



Jaja, inte vet jag. Men sammantaget med att anmälningsavgifterna för tävlingar och prov har höjts ganska så rejält, så blir det säkert ytterligare minskningar i både medlemsantalet för klubbar och antalet deltagare vid tävlingar.

   


Det kommer att bli en massa små kotterier här och var i landet. Medlemsavgifterna höjs och anmälningsavgifterna höjs och bensinpriset stiger…. Ingen kommer att åka nån längre väg för att tävla. Samma ekipage möts på tävling efter tävling på hemmaklubben och på närliggande klubbar…



Skittråkigt och absolut inte utvecklande för varken sporten eller individen….    

   

  


Ja jisses så mycket det fanns att tycka till om idag då…    



Fast nu har jag nog tyckt till färdigt för denna gången tror jag… fast det där med pengar och utgifter och sånt, det har man ju alltid åsikter om så länge man inte har pengar så att det räcker till allt man behöver pengar till.  



Och apropå det då… Fabian skrämde nästan slag på mig i går när jag skulle ut på en biltur. En varningslampa som lyste… nedrar!!!   Jag som fortfarande väntar på ARN:s utslag beträffande den där superräkningen på förra bilreparationen..



Och den där jäkla lampan slocknade inte förstås… så jag åkte till en bilverkstad och frågade vad dom trodde om eländet. Och det vet ni väl alla vilken naiv fråga det är…. fråga en bilmekaniker vad han TROR felet är..???Haha…..



Men vet ni…? När han gick med ut för att kika/lyssna på min lilla Fabian så slocknade lampan…. hans blotta magiska närvaro gjorde susen. Och tacksam var jag… !!    Så länge det nu varar då….

   



I slutet av nästa vecka ska jag åka ner till Göteborg och beskåda barnbarnet, och jag vill INTE ha något strul innan dess…. inte av någon sort.

  


Men jag hade ju tur och kom över superbilliga biljetter, så det vore ju inte så konstigt om det hände nåt annat istället, nåt som kostar en massa pengar.



Ja, skit samma… man råder ju inte över så mycket här i livet… det som sker det sker.    

    




 


 


 


 


 


 


 


 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards