Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 6 februari 2012

Det är trångt för rumpan ibland……

Av tedsams - 6 februari 2012 11:35



      

        


Det är enda gången Ibsen är lite hänsynsfull mot Salza, när hon ligger i sin säng alltså. Då håller han sig på sin kant. I alla andra sammanhang mejar han glatt ner henne, eller lägger sig på henne, eller kör över henne som om han vore den värsta bulldozer…. men sin säng får hon ha ifred i alla fall. På natten är sängen Ibsens, då sover Salza i min säng, men dagtid används den faktiskt lite då och då av Salza.



När Teddy fanns så var sängen hans, då fick Salza hålla sig på sin kant….

    

   

      


Nästan varje morgon möter vi en kvinna som går samma runda som vi, fast åt andra hållet. Och hon vill så gärna hälsa på hundarna, så jag brukar låta dom få hälsa.   



Eller… Ibsen hälsar… Salza har inte en chans att få komma intill.      Hon blir brutalt bortkörd av Ibsen så fort hon försöker få del av de där klapparna som bjuds. Han är minsann ingen gentleman, den där Ibsen.  

   



Och i morse mötte vi ett ekipage som jag blev lite ledsen över… det var en 10-årig hund som var ute och gick med sin nya matte. Han var omplacerad… 10 år gammal.   Det svider alltid lite i hjärtat på mig när jag hör om gamla hundar som omplaceras… antagligen jättelöjligt…. men sån är jag.

   

  


Idag har kylan släppt sitt grepp om oss, nu visar termometern bara –4, rena rama våren. Och det tyckte tydligen småfåglarna i morse också för det kvittrade som sjutton i buskarna när vi var ute i morse. Jag tror att dom är lite för tidigt ute, men vem vet… våren kanske är i antågande…. fast kanske inte….   

   

  


Vårt (Kurts) löpband har lagt av, och stor sorg råder i huset…..Vi använder ju verkligen det där löpbandet, och Kurt har de senaste veckorna använt det för att försöka träna upp sig efter sin stora operation, men igår sa löpbandet att det fått nog.   



Så idag har jag pratat med en kille på det företagets (där löpbandet är köpt) kundtjänst… en jättetrevlig kille, som glatt erkände att han visste ingenting om löpband…. så det var inte så stor nytta med det samtalet. Men jag gjorde av med lite tid genom att sitta och vänta i telefonen i alla fall….  



Alternativet nu är väl antagligen att släpa iväg löpbandet till affären, där dom i sin tur skickar det till nån serviceverkstad, som sedan ska kolla vad felet är och, om det inte är alltför dyrt, kanske också ska laga det. Och sedan ska det hämtas i butiken igen…..  



Jag måste säga att jag ser fram emot allt detta….. löpbandet är stort och rejält och väger massor av kilo.



Jaja… tur att det alltid dyker upp nya roliga saker som man kan sysselsätta sig med….  

    


Hoppas att ni har en lite roli gare måndag…..   

    

    


 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards