Tedsams blogg

Alla inlägg den 10 februari 2011

Av tedsams - 10 februari 2011 09:27

  

Så låter det ofta nu för tiden när husse och hundarna kommer in från morgonpromenaden.   


Och oftast är det att Salza inte har lyssnat på husse och tillräckligt snabbt gjort som han säger.


Men ibland, som idag, så har hon gjort utfall mot andra hundar.  Fast det är inte så att hon gör vildsinta utfall så fort hon möter nån, som väl är.  Passerar man bara nån annan hund så sköter dom sig fint, både hon och Ibsen. Dom tassar på vid sidan och nöjer sig med att bara slänga några ögonkast mot den mötande hunden.... eller hundarna.


Det är när man stannar och pratar med dom man möter som det kan hända. Men det händer inget så länge den andra hunden håller sig på avstånd.  Man kan stå och prata med någon och det bara är nån meter emellan oss, och hundarna sitter lugnt och stilla vid sidan. Inga problem alls....


Problemet, om det nu är något problem, uppstår om den andra hunden närmar sig Salza.  Idag hade den andra hunden gått fram till Salza (som satt kopplad vid husses sida), visat ett till synes vänligt kroppspråk, men när hon kom så långt att hon kunde nosa på Salza, då small det.


Det smäller inte på så sätt att Salza biter, men hon gör ett utfall och skrämmer iväg den andra.... och går det inte att skrämma vederbörande, utan den andra svarar, då skulle hon nog gärna ta en fight om tillfälle gavs.


Och jag vet inte om jag tycker att det är så himla katastrofalt att hon gör så. Det kanske inte är helt spanieltypiskt, men nu är hon sån, och då får man ju rätta sig efter det. 


Det är naturligtvis inte tillåtet att bete sig så, men OM det händer när jag håller i snöret så brukar jag tufsa till henne rejält, men.... jag tror egentligen inte att det gör så mycket nytta.


Jag brukar istället säga till den andra hundägaren att det inte är nån bra ide att han/hon släpper fram hunden till Salza. Och bara dom håller sig på lite avstånd så är det ju inga problem.


Det där att hundar ska hälsa på varandra, även om dom är "snälla", det gillar jag inte alls. Men OK då... släpp dom lösa och låt dom umgås, om det är så att det är hundar som förstår hundspråket. Men att hälsa i koppel nånstans runt husses eller mattes ben, det gillar jag inte alls.


Jag har ju berättat tidigare om bl.a en lös hund som kom framspringande till oss när Salza var lös. Inga problem alls....  men då var det en hanhund, och vid ett annat tillfälle var det en unghund... idag var det en jämngammal tik som var lös när Salza var kopplad.


Det var inte nåt bra alls tyckte Salza... och skämde ut sig... eller hur man nu ska se det.

  

   

Igår var vi iväg och tränade lite.... och man kan väl sammanfatta det hela med att Salza nog gärna skulle träna väldigt mycket mer.  Och när vi kom hem sedan så kändes det som att "nu ska jag ta mig i kragen och träna lite varje dag, utomhus alltså... det är ju himla kul att träna!!!" 


Och så snöar det för fullt idag igen.     

  

  

Vet ni att det är lite klurigt att skriva  en blogg.    Jag som skriver vet ju exakt vad jag menar och vad jag syftar på, men ni som läser, ni läser och tolkar det på ert eget sätt.


Och jag vet ju av bitter erfarenhet att det är lätt hänt att den som läser missuppfattar eller tolkar det jag skriver på ett helt annat sätt än vad jag menat.


Det är ju så i alla sammanhang... ge 10 människor samma text att läsa och det finns i alla fall 5 olika uppfattningar om vad som avses med texten.


Det är lite fånigt det där. Jag lägger faktiskt band på mig numera och skriver inte alls allt som jag skulle vilja skriva om, just för att undvika att någon tar åt sig och tar illa upp.


Men det är faktiskt så att jag ytterst sällan syftar på någon speciell person när jag skriver om något. Det är oftast så att jag bara sett eller hört eller läst något som jag reagerar på, eller tänker till om, och så vill jag babbla om det här i bloggen.


Men så vågar jag inte det numera.... just bara för att det är så lätt att någon får för sig att jag syftar på just henne eller honom, och så tar dom illa upp, och så blir det en massa elände....  alldeles i onödan eftersom jag med allra största säkerhet INTE syftade på just dom.


Jaja... sånt är livet....    

  

  

Men nu ska jag i alla fall sluta babbla för denna gången....  och hoppas att jag lyckats undvika att reta upp någon.    



Ovido - Quiz & Flashcards