Tedsams blogg

Alla inlägg den 10 mars 2013

Av tedsams - 10 mars 2013 10:52

Jag är helt totalt världsklantig när det gäller snörbollar och träd.     Och igår lyckades jag igen....


Vi var ute på isen och gick, och jag hade med mig en varsin boll till hundarna. När vi gått ett tag så drog vi oss mot land, tanken var att dom skulle få springa och leta bollar en stund... och vips, på första kastet, så satt den där.


Det fanns ingen som helst möjighet att få ner den... om bara bävrarna hade gnagt lite till på stammen så att trädet vält så hade problemt inte uppstått, men dom lämnade arbetet halvgjort.     


Och jag blir så jäkla sur på mig själv varje gång det här händer... och det händer ofta tyvärr. Den här gången var det en helt ny, fin oförstörd boll dessutom....   


Nu fick vi lämna den hängandes där som nån sorts björkprydnad, och så hade vi bara en boll kvar att leka med, men det gick det också. Salza fick den, och så jagade Ibsen efter henne när hon sprang runt med den. Han vågar inte ta den från henne, men han skulle nog väldigt gärna vilja.



I morse var vi också ute och gick i solen. Nästan 20 grader kallt var det, men solen sken från en klarblå himmel och alla träd och buskar var täckta av en tunn ishinna. När solen sken på dom såg det ut som att det satt tusentals minismå lampor och blinkade i träden. Och naturligtvis hade jag glömt mobilen hemma så det blev inga fina bilder att visa upp.  


Men vi var tämligen ensamma ute klockan halv åtta på morgonen, det är ganska så rofyllt att traska omkring utan att se en enda människa. Vi gick vår 5-kilometersrunda och nu bär snön för hundarna så dom slapp att gå enbart på den plogade gångvägen. 


Men idag var det en insändare i tidningen här, där man spydde galla över lösa hundar.  Lösa hundar som ofredar både människor och djur, som driver och river rådjur och bär sig allmänt illa åt. 


Och jag kan ju bara hålla med, sån hundhållning är en styggelse. Kruxet är väl att alla tror att alla lösa hundar är hundar som gör lite som dom själva vill och inte lyder sin förare. Sånt där slår naturligtvis mot oss som har ordning på våra hundar också...  det är som sagt ett fåtal människor som tror på att vi faktiskt kan kalla in våra hundar i alla lägen. 


Fast man får naturligtvis inte gå och halvsova på promenaderna. Det finns mycket vilt i skogsdungarna här i området, och Salza har ett stort viltintresse så man måste vara vaken och se signalerna i tid. Men än så länge är mitt samvete rent som snö... i alla fall när det gäller min hundhållning.    


Hoppas solen skiner på er också idag.....    Men även om det är en kanonfin dag idag så skulle det inte vara helt fel om det vore en halvmeter mindre snö ute.   





   



Ovido - Quiz & Flashcards