Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2013

Konsten att jaga en katt….

Av tedsams - 18 augusti 2013 09:05

Den konsten lärde sig Jippie i går… av Ibsen.   Salza brukar ju vara den som har det bästa "där-är-katten!!" -ögat, men igår var det Ibsen som drog i högsta fart efter en katt, och Jippie hakade glatt på. Det var den allra första kattjakten för Jippies del, och med tanke på att det kryllar av katter här i området så hade jag hoppats att det skulle dröja länge innan det hände. 


Hittills har han bara kikat nyfiket på dom är dom passerat utanför vår uteplats, men nu lär det bli annat ljud i skällan….


Annars så var det en rekord-sysslolös dag för hundarna igår, ja kattjakten oräknad då. Dom satt i bilen i flera timmar medan vi var sysselsatta med en lägenhetsröjning, sedan satt dom i bilen medan vi var inne och åt på ett ställe på hemvägen, och sen fick dom en promenad på ett par kilometer, och sen fick dom softa resten av dagen och kvällen eftersom husses o mattes krafter var slut.   

   

Och det märkliga var att till och med Jippie klarade av att vara passiv en hel lång dag. Visserligen exploderade han när det var dags för promenaden, men sedan sov han, liksom de andra, när vi kom hem… och dessutom sov han hela långa natten sedan. Och i bilen var det tyst och lugnt hela tiden dom satt där… skönt att den biten fungerar så bra.  


Men imorse… då tog han igen alltihop. Nedrans så han sprang när vi var ute på promenaden i morse. Det är helt ofattbart att han orkar ligga i som han gör.  

    


Igår missade vi en del aktiviteter som hade varit bra för Jippie att vara med på. Såna där socialiseringsgrejor som vi har varit lite dåliga på, så idag ska vi åka till brukshundklubben där det är agilitytävlingar idag. Där blir det ju i alla fall en massa folk och hundar att kika på.

   

Jippie är fortfarande osäker på en del hundar som vi möter när vi är ute. Och hans osäkerhet yttrar sig i rest ragg och skällande, och det vill jag ju få bort så fort som möjligt. Fast… så fort som möjligt… han har alltid varit sån, så jag har ju haft 4 månader på mig att jobba bort det där, men, men…. matte får skämmas lite där, vi har som sagt varit dåliga på det där med socialiseringsträning.   


Men nu sitter jag i valet och kvalet vilket jag ska ta med Salza eller ej….


Vitsen med det hela är ju att Jippie ska ut på egen hand, men Salza kan ju få följa med och så kan hon få sitta i bilen ett tag medan Jippie utforskar saker och ting på egen hand. Sedan, när Jippie utforskat färdigt, kan ju hon också få komma med ut….


Eller också gör jag det enkelt för mig och utnyttjar Salza. Det finns ju inget som rubbar den damen, tryggare och coolare hund får man leta efter, så hon är ju ett bra föredöme för Jippie i alla tänkbara situationer. Men då får han ju inte skaffa sig erfarenheter på egen hand förstås…   


Men det svider i hjärtat när jag ska lämna henne hemma, och jag tror att hon hellre följer med och sitter i bilen och väntar, än att hon får stanna hemma och ligga där och vänta… eller vad tror ni?


Ja, så får det bli. Hon får följa med, och så får hon stanna i bilen ett tag medan Jippie gör sina egna upptäckter, sedan gör vi något där hon också kan få vara med. Det blir nog bra det….  

   

   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards