Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 28 maj 2013

Nästan som en liten häst...

Av tedsams - 28 maj 2013 12:28

Ja, så stor är Jippie redan    Han äter som en häst och växer därefter också, det är nog till och med så att matte får hålla inne lite på maten, det är inte alltid så bra att växa så fort heller. 


Vi har haft, och har, några dagar nu med sol och värme och eftersom jag inte vill att Jippie ska ta promenader på varma asfaltvägar här i området så har vi åkt ut i buskarna istället. Där finns mycket att greja med, för både stora och små hundar, så där behöver vi inte gå så långt utan kan njuta av våren i någon skogsbacke. 


På den här bilden fascineras Salza av ett litet tjärn fullt med flaxande fåglar, och Ibsen är nog mest fascinerad av att det smäller nånstans på en närbelägen skjutbana. Lilla Jippie roade sig med att gräva runt bland mossa och trädrötter medan jag latade mig på en liten bänk i skogskanten.


Jag kikade efter liljekonvaljer när vi var i det därområdet, men det var för tidigt. Jag kunde ana blomstänglarna, men det var mest bara blad man såg än så länge. Men jag ser på både Salza o Ibsen att det är lite uppiggande att komma ut på andra ställen än de gamla vanliga. Fast det här stället är också gammalt och vanligt förstås, men vi har inte varit där sedan i höstas så det fanns mycket spring i benen på alla hundarna. 


Jippie har gett upp försöken att hinna med de stora hundarna nu, han inser att det bara tar en massa kraft utan att han har nån chans att hinna ikapp dom. Och det är ju bra, då håller han sig hos mig, och eftersom jag inte går så himla långt utan försöker hitta nåt bra ställe att "parkera" på så får han i alla fall chansen att terrorisera de andra. 


Men Ibsen försöker faktiskt ofta leka med Jippie när vi stannar till så där. Det går inte helt bra, dom pratar inte riktigt samma språk ännu.... men jaga-leken kan dom båda två. Ibsen tar en pinne som han retar Jippie med och sedan drar han iväg, och Jippie är inte den som är den, han försöker och försöker och försöker...  att hinna ikapp långbenta Ibsen.... men det går dåligt än så länge.   Igår var Jippie och jag ute ensamma, och jag hade med en boll som vi lekte lite med. Och Jippie är för jäkligt duktig på det där med att "apportera" saker.


Jag slängde ut bollen i högt gräs och när den landat fick Jippie springa efter den, och det gjorde han också.   

Han kom hyfsat väl ihåg ungefär vart den landat och skuttade dit i rasande fart, letade runt tills han hittade bollen och kom glatt skuttande tillbaka med den...   suveränt bra!


Ibland fick jag den i handen och ibland släppte han den vid mina fötter, men strunt samma, huvudsaken att han tyckte att det var kul att hämta bollen och komma tillbaka med den, det är ju guld värt att han har det i sig spontant.  Resten blir en senare fråga.... 


På den här filmsnutten ser man knappt bollen han har i munnen, men man kan ju se hur han letar upp den i gräset och sedan kommer i full fart till mig med den. Jag var ju som sagt ensam och det gick inte så bra att både filma och ta emot hunden... men det viktigaste var ju att ta emot honom så filmsnutten slutar lite abrupt.

    
Idag ska vi nog försöka bada lite tror jag, i alla fall Salza o Ibsen vill nog det. Jag antar att Jippie nöjer sig med att plaska i strandkanten, vis av erfarenheterna från sina tidigare vurpor ut i vattnet.   

    

    

    

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se