Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 29 april 2013

Börja inte följa någon serie på TV....

Av tedsams - 29 april 2013 11:06

.... om det är så att ni tänker skaffa en valp. Det blir en väldig fart och fläkt på lilla Jippie så fort matte slår sig ner framför TV:n. Och i och för sig är det ju bra, för härjar man ett par timmar på kvällen så sover man på natten sedan.    


Men jag har två serier jag följer, och det är totalt kört att få nåt sammanhang i dom numera. Men så är det ju som sagt att ha en valp i huset. Och allting tar också väldigt mycket längre tid än vanligt eftersom man mitt uppe i allting ska släppa ut en kissnödig valp, eller rädda en sladd från att bli genombiten, eller plocka ut nåt märkligt.. oftast nåt "farligt"... ur munnen på valpen, eller också måste jag torka upp kisspölen som blev därför att jag missade när han behövde ut, och det är inte så kul när ytterligare 8 tassar kliver i den där pölen. 


Nej, jag klagar egentligen inte. Han är bedårande söt och rolig och duktig, lilla Jippie... och jag är så tacksam att jag har honom.... men jag tycker som sagt att det är ännu roligare när dom hunnit växa på sig lite mer.   


Men han är oerhört behändig... jag hittar inget bättre ord. Han är pigg och glad och busig, han är söt som socker och han är oerhört lättlärd... vilket ju alla valpar är, men han är nog liiite extra lättlärd tror jag.   


Han är förstås inte rumsren än på länge, men har man ögonen med sig så kan man se att han går mot dörren när han behöver kissa. Rusar man då dit och öppnar så springer han ut, kissar, och så snabbt in igen. Men råkar man göra nåt annat just då och inte ser, då kissar han förstås inne. Men jag försöker passa honom så gott jag kan, och det är inte ofta det blir nån pöl inomhus inte. 


Salza och han har ju en tydlig kommunikation dem emellan. Jag tror nog att Jippie vet var han har Salza nu, förutom att den där vaktinstinkten som hon har, nog överraskar honom ibland. 


Men idag såg jag hur han vid ett tillfälle slängde sig på henne och försökte bita henne i nacken när hon gick förbi, och hon brydde sig inte. Skönt tycker jag.... hon lär få sätta honom på plats många gånger innan han är fullvuxen, men nu vet jag att hon fixar det och att dom förstår varandra. 


När jag började skriva det här så låg Jippie i min säng, bakom ryggen på mig, och sov.  Husse skramlade med mat i köket och de andra två hundarna var förstås där, men Jippie sov vidare.


Rätt som det är så hör jag hur Jippie rasar ner från sängen och på snabba små tassar rusar ut i köket... och gissa? Där har husse käkat färdigt och öppnat diskmaskinen för att ställa in disken. Det hörde Jippie... och rusar dit för att tillsammans med Salza sköta fördisken. När det är gjort återvände han till mig och sovrummet och kurade ihop sig i sin bädd och somnar om. 


Jag gillar förstås inte att han tar sig ner från sängen själv, och jag gillar egentligen inte den där fördisken heller, men jag kan inte låta bli att tycka att det är fascinerande hur fort en valp lär sig olika saker, på både gott och ont. 


Och det är så himla gulligt att se Salza och Jippie när dom trängs vid diskmaskinen och hjälps åt att fördiska. Dom "diskar" glatt samma tallrik tillsammans, inga som helst problem med att Salza vaktar då inte.


Idag ska vi åka med när husse ska till sjukgymnasten. Då ska Jippie få premiäråka bak i bilen med Salza, Ibsen får en egen "kuppe" i baksätet han. Och medan husse laserstrålas hos sjukgymnasten så går vi andra ut i ett litet grönområde som finns där i närheten.  Det blir nyttigt för Ibsen att vara med också, han har fortfarande inte riktigt bestämt sig för vad Jippie är för en liten filur. 







 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards