Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 16 juni 2012

En bra avslutning.

Av tedsams - 16 juni 2012 18:45


Idag har vi varit långväga och tävlat igen, och vi gjorde en värdig sorti ut ur nybörjarklassen och in i fortsättningsklassen.   



Klassvinst med 98 p av 100 möjliga, och de två avdragen vi hade berodde på Salzas lyftade framtass i samband med att hon sätter sig.   Jag kommer aldrig att få henne att sluta med det, så full pott på 100 p kommer vi aldrig att kunna räkna med. Fast ju högre upp i klasserna man kommer desto svårare blir det ju, och sannolikheten för full pott på 100 p minskar.



Men vi är förstås supernöjda med dagens resultat, vi fick en liten glasgrejs och 15 kg Royal Canin hundfoder som belöning för vår insats, och det är ju inte illa.   Det är ju bara lite synd att Salza inte kan äta den hundmaten… då kommer hon att rulla fram efter 14 dagar… men Ibsen blir väl desto gladare antar jag, det är han som får ett rejält tillskott i fodertunnan.  

  


Träningskompisen, som var ressällskap idag också, fick också finfina poäng. Matte var lite slarvig där idag så dom hamnade på 89p, men det kan man verkligen inte klaga på.   


Nu satsar vi i alla fall vidare mot fortsättningsklassen vid nästa tävling.

   

  


Även om Salza var allra bäst just vid tävlingen så hann hon skämma ut sig också.   


Ett "gammal-grinig-satmara"-utfall hann hon med mot en stackars kille som bara ville hälsa lite vänligt. Eller… när jag tänker efter så var det två killar som fick på tafsen av henne, fast den ena lite rejälare än den andra.   


Nedrans satmara den där Salza…. ibland i alla fall. Men jag misstänker att Salza fick klart för sig vad matte tycker om såna där dumheter.



Fast det var delvis mitt fel, i det ena fallet. Jag var fullastad med stol och kylväska och Salza… och när hanhunden kom och ville hälsa så släppte jag kopplet för att dom inte skulle trassla in sig. Och då hade jag inte heller möjlighet att korrigera Salza när hon började mopsa sig…. och en sån chans missar ju inte Salza, inte.  



Men hon är rolig, lilla Salza. Bara en stund tidigare upptäckte jag att hon lugnt stod och hälsade på och undersökte en av de andra tävlande tikarna som råkade komma inom räckhåll. Lugnt och stilla, inget tecken på nån satmara då inte…. knäppskalle är hon minsann ibland.

  

   


Men jag får väl för skojs skull ansöka om ytterligare en titel för Salza nu då…. RLD N kommer att läggas till hennes redan långa titelrad. Fast det är väl ingen som vet vad det betyder, och det gör ju inget…. men det står för Rallylydnadsdiplom Nybörjarklass om det är någon som vill veta.

   


Nu känns det som att det inte blir så mycket mer gjort idag. Vi har ju inte gjort så himla mycket, men 35 mil bakom ratten och många timmar ute i blåsten och friska luften tar på krafterna det också. Och när nu middagen är avklarad så blir det nog bara till att slappa resten av kvällen.

    


Fast jag ska anmäla till nästa tävling först. Och då ska jag anmäla Ibsen också, så nu gäller det att jag får tummen ur och börjar träna honom lite mer seriöst. Han har en hel del kvar som han måste lära sig innan det är dags….   

  

  


 


 


 


 


 
 
kennelmamman

kennelmamman

16 juni 2012 18:58

Bra jobbat och vet du jag tror satmaran vet vilka som behöver en tillsägelse och vilka som inte behöver. Fast oavsett så får man inte göra så. Men förbaskat bra jobbat. Läser man reglerna så skall det inte vara poängavdrag för lyft framtass faktiskt.

http://www.kvistagrans.com

tedsams

16 juni 2012 19:09

Ja, hon vet det. Det märks så väl att vissa hundar tolererar hon utan vidare, men andra ska tuktas. Och det är alltid oroliga, lite flamsiga hundar som hon ska tukta.... hundar i "fel" sinnestämning om man ska citera Cesar M. ;)
Jag har också läst på reglerna om det där med lyftade tassar, och idag frågade jag vår domare. Som väl är gjorde jag det innan vi fått resultaten... ;) och svaret jag fick var att det efter domarkonferens, och då gjorda överenskommelser, hade tillkommit muntliga överenskommelser domarna emellan. Det ska inte vara tillåtet med cirkuskonster... Fast ett sånt här beteende, med en lyftad tass i förväntan på något, det är ju inte inlärt, och frågan är väl om det då kan kallas cirkuskonst. Men, men... det är ju alltid domaren som dömer...

 
 Rudi o matten

Rudi o matten

16 juni 2012 19:11

GRATTIS!!!! Då är ni ikapp oss nu då! Var var ni idag? Det där lyfta-tassen-avdraget tror jag inte heller är rätt och riktigt!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

tedsams

16 juni 2012 19:20

Tackar, tackar :) Vi var i Brunflo och tävlade, 17 mil enkel väg.
Apropå den lyftade tassen så skulle det vara kul att tävla för nån annan domare och se vad som händer då. Men vi har ju bara en domare här uppe, så det är svårt att jämföra ;)

 
Ingen bild

Eva i K-fors

16 juni 2012 19:19

Hipp hipp hurraaa... grattis grattis :) blir de Hsand nästa tävling? isåfall ses vi där :)

tedsams

16 juni 2012 19:41

Tack, tack! :) Ja det blir H-sand, och då med vår riesen i nybörjarklass och Salza i fortsättningsklass... det ska bli spännande ;) Blir kul att ses igen.. :)

 
Ingen bild

stin@

16 juni 2012 19:20

Jo jag vet vad den titeln betyder, har ju kompisar vars cockrar fått den. Är det inte så att alla 4 tassarna ska vara i backen vid sitt?
Grattis till duktiga er o lycka till i fortsättningen!!

tedsams

16 juni 2012 19:39

Tack Stina! Jo, det ska tydligen vara så... och så är det först, sedan lyfter hon den ena i väntan på nästa kommando... och som sagt, domaren dömer.. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards