Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 11 januari 2014

Nu är det ljuva livet slut...

Av tedsams - 11 januari 2014 10:10

Nu har det snöat mer eller mindre i över ett dygn, så nu ligger det ett snötäcke på alla de där ställen där vi brukar promenera och där hundarna har haft så mycket roligt. 


Det kommer inte massar av snö (än så länge) men det singlar ner lite hela tiden så det bygger på hela tiden. Och det luriga är att det är torr snö så den lägger sig bara löst ovanpå alla isfläckar, tur att jag har hyfsad koll på var de allra värsta isgatorna gömmer sig. 


Hundarna hade kul i morse i alla fall... till och med Salza drog några race. Och hon var såpass taggad så hon försökte till och med sätta ynglingen på plats, men det är inte helt lätt. Hon måste bli rejält taggad för att han ska ta åt sig, och för det mesta ger hon tyvärr upp och låter honom hållas. 


Men han och Ibsen älskar ju att ha dragkamp om pinnar och små träd och så.... och i morse hittade Jippie en rejäl pinne. Och Salza hakade på, hon gillar också såna där dragkamper, men låter nästan alltid pojkarna härja ifred. Men idag skulle hon vara med....  och det var ganska intressant att se hur det utvecklades. 


Till att börja med så var Jippie våldsamt "på", men allteftersom Salza taggade till så dämpade sig Jippie. Och som man kan se på filmen här, där de hållit på och härjat en bra stund, så håller han sig på lite avstånd och har i alla fall lite respekt för de vuxna hundarna, till skillnad från i början då han trodde att pinnen var hans. Eller.... hans och Ibsens... Salza försökte han tränga undan men det lyckades inte idag.     


Det är synd att det alltid är mörkt när vi är ute på morgonen, bilderna blir inte så bra då, men så är det ju vid den här årstiden. Senare på dan när vi är ute är det också mörkt, då har det redan börjat bli skymning.


Och såna här aktiviteter kommer ju inte på beställning heller. Jippie och Ibsen röjer ju alltid runt när vi är ute, men att Salza är med är inte så vanligt. Men idag hade hon först jaga-lek med Ibsen och så dragkampen sedan... kul tycker jag.   



Idag borde vi nog träna lite, men vi får se. Inspirationen har ännu inte infunnit sig, vete sjuttan om den gör det idag.  Även om det ärvitt och fint ute nu då så tycker jag iten att det rä kul med snön. 


Skidklubben kommer snart att böjra preparera sina skidspår som går kors och tvärs genom hela området, och sätta upp sina skyltar där dom skriver att man inte får gå i spåren, och de där jäkla skidspåren går på precis alla de ställen där vi annars brukar gå. 



Jag mötte en granne häromdagen, hon har två hundar och hon går också mycket i skogen och över fälten där vi brukar vara. Vi beklagade oss över skidspåren som snart förstör våra promenader, men hon sa att hon går där i alla fall. 


"Jag går där hela året annars, varför ska jag vara utestängd därifrån bara för att dom ska åka skidor där??" sa hon. 


"Går du med lösa hundar då?" frågade jag.


"Javisst", sa hon


"Och dom skäller inte på dig då? Dom som kommer på skidor?"


"Jodå", svarade hon, "och jag skäller tillbaka. Dom äger väl inte skogen och stigarna bara för att det kommit snö heller...."


Och jag är ju benägen att hålla med henne. Men jag har ingen större lust att ägna promenaderna varken åt att bli utskälld eller själv skälla på folk så det är väl bara att bita i det sura äpplet och överge de fina ställen fram till dess att snön smälter nu då.   


Ja, jag vet.... gnällig är ordet, men ni vet ju att jag inte gillar snön....   


  



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards