Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 15 september 2013

Det gäller att passa på…..

Av tedsams - 15 september 2013 08:44


Vi har ju haft solsken och varmt och fint länge nu, och från och med idag påstås det ju att det ska regna en hel vecka och då blir det inte mer utevistelser än nödvändigt.   


Så i fredags var Jippie och jag till travbanan och tittade på hästar som sprang fort, och det var kul. Det kan eventuellt vara så att jag var den som hade roligast, men Jippie var, i alla fall till en början, väldigt intresserad av de där stora frustande sakerna som fräste förbi i racerfart. 

 


De tre-fyra första han såg var han tvungen att skälla lite på, men sedan insåg han väl kanske att det inte var värt besväret för då nöjde han sig med att bara titta.


Men vi satt på ett ställe där de flesta loppen startade, och där upploppet sedan började, så det var lite tjo och tjim och det var som sagt lite spännande i alla fall. Men efter ett tag blev det intressantare att gräva hål i gräsmattan och käka på pinnar och sånt där.


Högtalarna brydde han sig inte alls om, förutom när omstartssignalen ljöd, då for han upp och lyssnade men det var inte så konstigt den är ju så gäll att det nästan gör ont i öronen.


Men jag fick återigen bekräftat att människor, såna tycker Jippie är totalt ointressanta. Det var en människa som stannade och pratade och ville hälsa på Jippie (en gammal springerägare som inte trodde mig när jag sa att Jippie var en springer, han trodde att dom bara kunde vara brunvita) och Jippie lät sig klappas någon sekund sedan ägnade han sig åt annat.


Precis så gör Salza också, och så vill jag egentligen ha det. Hos Salza är det ju inlärt, med ganska så stor möda när hon var liten, men hur det är med Jippie vet jag inte. Jag har ju hela tiden agerat så att han inte ska springa fram till främmande människor vi möter eller ser ute, men om det haft sån enorm effekt redan eller om det är lite medfött det vete sjuttan.. Han kanske tagit efter Salza och hennes attityd när det gäller det där, men å andra sidan så tar han oftast efter Ibsen när det gäller vanor och ovanor, och han vill ju helst hälsa på alla han ser han.


Ja, strunt samma…. han får mycket gärna strunta i folk så länge han trots allt låter sig klappas och hanteras.


   

Och igår var vi till den närliggande hundklubben och kikade lite på rallytävlingarna där. Vi missade avancerad klass, som väl egentligen hade varit roligast att titta på, men jag fick pratat lite med trevligt folk och Jippie fick träna på att ligga lugnt och stilla i bilen.


Han och Salza var med ute ett tag först och Salza är ju som hon är hon… la sig utsträckt på sidan och somnade i gruset på gården medan jag stod och pratade… Jippie har inte riktigt lika lätt för att koppla av i såna lägen, men vem har det?? Salza är ju lite speciell hon….  


Men sedan åt vi lunch där och då fick hundarna vänta i bilen, och där var dom också när jag sedan stod och tittade på några nybörjarhundar, och Jippie skötte sig kanonfint i bilen. Han låg ner och kikade ut genom grindarna på det som hände i omgivningen. Inte ett ljud hördes och han var som sagt lugn och stilla… kanske påverkad av Salza som fanns bredvid honom, inte vet jag.



Men idag blir det inga såna utflykter. Men jag tror att jag kanske ska träna lite här hemma. Jag såg på Salza i torsdags att vår träning på pallen gett resultat i alla fall. Dom där 270 och 360 –svängarna åt vänster i rallyn, dom gjorde hon mycket snyggare med bakdelen nu.  


Det kan ju eventuellt vara så att träning ger resultat… eller vad tror ni?

   

    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards