Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 1 september 2013

Mitt nya lördagsnöje….

Av tedsams - 1 september 2013 11:25


Japp, jag har hittat ett nytt oslagbart sätt att roa mig. Lite märkligt kanske, men vaddå??? Jag är ju ändå lite knäpp så varför inte…?    


Jag ska strax avslöja vad det är… men jag börjar från början. I går var Jippie och jag iväg och tittade på lydnadstävlingar. Vi satt länge vid elitringen så att han skulle få klart för sig hur man gör de momenten, sedan flyttade vi oss till klass 1, men kan man elitmomenten så kan man ju klass 1-momenten också, så vi stannade inte där så länge.   

   

Fast… jag måste ju säga att Jippie var liiite nonchalant vid elitringen. Han borde nog ha kikat lite mer uppmärksamt på vad dom gjorde, han la lite för mycket tid på att kika på passerande hundar och att gräva i gruset och tugga på pinnar och sånt. Men han är ju lättlärd så han kanske tyckte att det räckte med att slänga ett öga då och då.   

   


I alla fall så spenderade vi nästan ett par timmar på klubben, sedan åkte vi till stora köpcentrat. Där satt han kvar i bilen medan jag gick ett ärende, sedan gick vi båda två in i zoo-affären och kikade oss omkring lite. Det fanns mycket spännande där tyckte Jippie… och så passade jag på att väga honom där också, 22, 6 kilo väger han nu, min lilla elefant.    Inte undra på att Salza jämrar sig och tappar andan när han slänger sig med full kraft på henne…    

   

  

Men sen… när vi gjort allt det där… då började det roliga. Jag parkerade bilen på stora parkeringsplatsen och så tog vi en promenad utanför alla affärerna bland människor och hundar och barnvagnar och ungar och kundvagnar och bilar och allt annat som rör sig på ett sånt ställe.   


Och jag kunde konstatera att det inte alls är meningen att någon ska kunna sitta utanför någon butik, för det fanns inga bänkar att sitta på nånstans. Och det är klart, alla vill ha in folk i butikerna, inte ha dom sittande utanför.  


Men mitt emellan in- och utgången till IKEA, där fanns det en enda bänk, och där satte vi oss, Jippie och jag. Och det var där den stora lördagsunderhållningen gick av stapeln….

   

    

Först ägnade jag mig att bara titta på folk som passerade, det i sig var tillräckligt fascinerande. Tänk så mycket olika människor det finns, och tänk så olika dom ser ut, inte minst när det gäller klädsel. Underhållning på hög nivå, det där….    

   

  

Men det skulle bli ännu bättre…. folk som gick in på IKEA såg glada och förväntansfulla ut, pratade och skrattade med varandra, och barnen följde glatt skuttande med sina föräldrar in genom dörrarna. Det var vad jag såg om jag tittade åt höger…

  

Tittade jag till vänster så såg jag utgången… och där såg det lite annorlunda ut. Mycket få av dem som kom ut genom dörrarna pratade och skrattade, och inga glatt skuttande barn syntes vid dom dörrarna inte.   


Irriterade röster hördes från föräldrar överlastade med kassar och kartonger, och gnälliga, griniga, trötta barn klängde så gott dom kunde på sina föräldrar, och det kämpades med fullastade vagnar som ville dra iväg åt sitt eget håll, och grejor ramlade av och ungarnas mjukglass rann… och ja… nu kan väl tänka er hur det lät och såg ut.

  

  

Och sen kommer det allra roligaste…. Var ställde vi bilen???    


Orden uttalades med panik i rösten och hela familjen ställde sig och tittade förvirrat ut över den stora fullpackade parkeringen.  


Den står där borta! sa nån och pekade…. Nej, det gör den inte alls, den står åt det hållet, sa nån annan…. och så vidtog en högljudd diskussion.

Mycket underhållande….  


De som var lite smarta lämnade familjen och alla grejorna och gick ensamma och letade reda på bilen, sedan ringde dom till den kvarlämnade familjen som då tågade iväg i den riktning dom fått via telefon… hurra för tekniken.  


Andra var inte lika smarta… far i huset bestämde, trots hustruns protester, att bilen står ”där borta” och så drog hela familjen iväg med två fullastade egensinniga vagnar och två gnälliga, trötta barn. Efter ungefär 10 minuter kom dom tillbaka, far i huset var då högröd i ansiktet och såg mycket sammanbiten ut medan mor i huset triumferande hördes säga ” jag sa ju att den står åt andra hållet”…


Som sagt… underhållning på hög nivå, och dessutom gratis… nästa lördag ska jag ta med en bekväm campingstol, en filt åt Jippie och matsäck åt oss båda två, och så kan vi tillbringa lördagen där och låta oss underhållas.  

  

Jippie var lika fascinerad som jag. Men inte så mycket av vad som sas kanske, mer av alla dofter och alla skramlande vagnar och alla barn som smaskade glass och alla utspottade tuggummin som gick att gnaga loss från marken och alla cigarettfimpar och alla godispapper och… ja, ni vet….


När vi kom hem hälsade Jippie lite snabbt på de andra doggsen, sedan slängde han sig på golvet och somnade som en stock…..  

    

    


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards