Tedsams blogg

Alla inlägg under december 2012

Av tedsams - 1 december 2012 12:42



….. halkade på isen under snön och ramlade i morse? Och som naturligtvis fick det onda knät under sig?    


Rätt gissat…. Klumpedumpan Barbro.  


Nedrans så ont det gjorde när det onda knät veks och jag dessutom hamnade ovanpå just det benet. Fast det kanske var tur att det inte var det andra benet, då hade jag kanske haft ont i två knän nu…

   

Snön gick upp till knäna på mig där jag pulsade fram i snöhelvetet, och i en brant nerförsbacke halkade jag förstås. Jag vet att det brukar vara halt där, men jag föll i alla fall.   

   

Salza kom direkt tillbaka till mig och snurrade runt mig där jag låg i snön. Ibsen försvann runt en krök utom synhåll och struntade totalt i att hans matte ramlade omkull.   


Som straff för det blev han tillbakaropad och fick agera stöd när jag skulle resa mig igen…. vilket inte var så lätt eftersom jag inte kunde lägga nån tyngd på det onda knät. Men sånt är han bra till, stora starka Ibsen, inte första gången han fått agera stöd till sin rangliga matte.   

   

Jag skulle nog behöva ett par nya kängor tror jag. Inte minst med tanke på att sulorna på dom jag har är rejält slitna efter tre tidigare vintrar… men, men… så lär det inte bli.   

  

  

Det har kommit vansinnigt mycket snö, det har vräkt ner hela natten och det ser inte ut att mattas något nu heller.

  

   


Bilderna är sedan i morse, därav det dåliga ljuset... och så faller snöflingorna tätt också.   


Det hade inte spelat så stor roll med all den här snön om bara nån av oss här i huset hade varit frisk och fit-for-fight. Kurt skottar snö, men det ska han ju förstås inte göra med sin rygg. Gå promenad med doggsen kan han inte i all den här snön, men jag skulle gärna pulsat fram i snön i nån timma i morse, om jag inte haft ont i mitt knä.


Skotta snö är ju inte nån egentlig pest… bara man är frisk och inte har en trasig rygg eller ett trasigt knä….


Jaja, dom plogar väl i alla fall så snart det slutar snöa, om det nu gör det alls. Det ser ut som att det kan fortsätta hela långa dan…. och enligt prognoserna ska det det också.


Jag tröstar mig i all fall med att jag inte måste ut med bilen idag. Kan se framför mig vilket kaos det är på parkeringarna i stora köpcentrat idag, julhandel, en halvmeter snö och inga målade markeringar som syns nånstans…

   

Fåglarna har i alla fall kö till matautomaterna, dom måste ju blivit lika chockade som vi av alla den här snön.

   

 

   

Mina nyponpiller har kommit nu också… ligger hos ICA-butiken för avhämtning. Vi har en sån där fånig brevlåda som man låser, och med en ganska så liten öppning. Där går det inte in nåt annat än en tidningen o brev o reklam genom öppningen, så då får man hämta tjockare brev i affären. Inte så kul idag, men å andra sidan så överlever nog inte Kurt utan sin tidning heller, så eftermiddagspromenaden skulle väl i vilket fall lett oss till affären.   


Tur att det är skidåkning på TV idag, då kan man skylla på det och slappa i soffan och slipper att göra nåt nyttigt på hela långa dan....   


    

   




Skapa flashcards