Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 23 december 2012

Världen gick inte under denna gången heller….

Av tedsams - 23 december 2012 09:15


…. och det blir säkert jul även i år, trots att antagligen inte alla hunnit det dom hade tänkt sig. Tiden har en förmåga att tassa på oavsett vad som händer….    

   

Här blir det inget tjohejsan svejsan direkt… sonen med familj firar jul på annat håll, chanserna för att komma fram inom rimliga tider när man ska åka hit upp från Göteborg vid den här årstiden, är så försvinnande små så det var bara att ge upp den tanken direkt.   


Tråkigt, men flyttar man till såna trakter där snön ständigt lägger hinder i vägen för både bilar och tåg, så får man väl stå sitt kast kan jag tro.  


Men det där tjafset om att… det här är Norrland, här snöar det på vintern… det köper jag inte längre. Inte så länge man dagligen hör om stillastående köer både på E4:an och i tätorten, och dessutom tåg som inte kommer fram.


Och medan jag nu håller på och retar mig på saker och ting då…..    

   

Här i kommunen finns mängder av fina spår och stigar och vägar man kan gå i skogen. Både såna som är märkta, och andra som bara är upptrampade och finns där… och under hela barmarkssäsongen så går och springer och cyklar det folk på de där stigarna, och det går så bra så att samsas där.

  

Så fort snön kommer däremot… då kör man upp skidspår där, och sedan är det enbart skidåkare som får finnas där. Trots att spåren läggs just på de stigar där man annars går, så är det under hela snösäsongen skidåkarna som har ensamrätt på naturen.    


Den som kan tänka sig att trampa upp en stig i snön där man brukar gå när det är barmark, kan glömma det. Där är det som sagt skidspår nu och stackars den som vågar gå i närheten av dom.   

   

När det nu är mycket snö, och man gör de där fina skidspåren med häftiga maskiner, kan man då inte dra dom vid sidan av gångstigarna? Så att vi som vill gå och pulsa i snön kan få gå där det är mest ”lättgått” (om det nu finns nåt sånt på vintern)?


Nej då… skidspår överallt där man annars kan gå, och det enda som återstår är bara tråkiga plogade gångvägar.

  

När vi bodde i Timrå kommun fanns det massor av snöskoterspår som man kunde gå i…. kanonbra!!! Och där blev man inte hotad till livet om man gick heller…. en skoter hörs ju på långt håll och då hann man gå åt sidan, och inte var det nån risk att spåren blev förstörda bara för att man gick där heller.   


Här finns inte ett skoterspår så långt ögat når. Och nej….. jag kan inte hålla på och åka till Timrå för att få rasta hundar nån annanstans än på tråkiga gångvägar.

    

Jaja, det låter precis som vanligt i min blogg på vintern…. en massa gnäll och klagan och tråkigt, tråkigt, tråkigt….


I går kväll kom jag i alla fall på en sak jag glömt köpa, så idag ska jag till stora köpcentrat. Undrar om det är nån mer än jag där idag???   


Fast jag har inte så våldsamt ont av att det är mycket folk där. bara jag hittar en parkeringsplats till bilen så fixar det sig nog sedan…. såna där stora köpcentra sväljer ju en massa folk utan att det riktigt märks att det är så många där.

   

Kan ju vara kul med lite julstämning också… julgranar och glitter och julmusik…. och trötta stressiga föräldrar med trötta, gnälliga barn som redan väntar på tomten kanske. Strunt samma, dom är ju inte mina problem… 


   

Hoppas ni har en bra julhelg framför er, och att den blir precis så där trivsam och fylld av glädje och gemenskap, som ni har önskat er!!   

     

    


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards