Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 12 december 2012

Min insändare….

Av tedsams - 12 december 2012 10:12


….. var inne i gårdagens tidning. Den där ironiska insändaren ang snöröjningen här i området, som jag nämnt tidigare, ni vet. Och just precis igår var det väldigt välplogat på gångvägarna här. Men det var faktiskt första gången sedan snön började falla som man slapp pulsa omkring i nån dm snö…. men så typiskt att det sammanföll så illa med insändaren.   

   

Men idag har jag återigen plumsat omkring på oplogade vägar…. Undrar om dom bytt snöröjare här? De två tidigare vintrarna som vi bott här har det var kanonsuperduper bra plogat. Ja, skit samma…. det blir som det blir med det också, det är inte så mycket man kan påverka här i livet.

   

   

I går morse gick jag i alla fall 5 km med doggsen. Det var första gången på minst ett par månader som mitt knä godkände en sån promenad. Det gick visserligen saktare än vanligt, och jag fick vila benet då och då, och jag kände av det senare på dagen, men idag är värken inte värre än vanligt så det gjorde nog ingen skada i alla fall.

  

 


Jag var hos sjukgymnasten igår också, och vi pratade träning. Och hon poängterade återigen att det gör ont att träna när man har artros, men huvudsaken är att man återhämtar sig på 24 timmar. Får man mer ont dagen efter, så har man tränat för ”hårt”…   

  

Men egentligen är jag jäkligt trött på att ha ont i det där knät nu…. fast med minsta lilla otur så kommer jag att få ha värken lääääänge, kanske livet ut. Men å andra sidan… med minsta lilla tur så kan det gå över också… i alla fall under en period. Som sagt… det är inte så mycket man kan påverka här i livet.   

   

Fast jag är väl ändå inte så våldsamt drabbad förstår jag. En av de andra på det där mötet igår berättade att när hon hade som värst ont så nästan grät hon när hon var tvungen att lyfta benet över en tröskel. Enda gången jag nästan gråter är när jag måste gå nerför en trappa, just det är ganska så vidrigt just nu.  

    

   

Det snöar som sagt idag igen, och jag har lovat en bil-lös bekant att skjutsa henne när hon ska uträtta lite ärenden. Det lär ta sin lilla tid för snöröjningen är urdålig överallt i den här stan. Men det spelar ju ingen större roll egentligen, jag har ju hela långa dan på mig. Jag måste bara komma ihåg att ta med snöskyffeln till garaget så att jag får ut bilen.

   


Hoppas ni har det bra i allt julstök… allt sånt lyser med sin frånvaro i det här huset än så länge.

    

Måste förresten visa en bild för er som inte finns på FB, för där har jag redan visat den. Det är årets julgran här på gården. Vi har skippat den gamla vanliga traditionella granen och ersatt den med den här istället…. superfin!!

   

     

Det är en anordning som helt enkelt hissas upp i flaggstången, och den är flera tusen kronor billigare än den vanliga granen… både billigare och finare… inte illa.  

   

   

   

      


 
 
Ingen bild

Boel

12 december 2012 17:41

Det bästa jag gjort, ang artros i knän, var när jag opererade in reservdelar i båda knänen. Visserligen litet mer begränsad i rörelse, men att slippa värken!!
Måste bara tala om att jag hade en mycket trevlig och verkligen rolig kamrat på rummet, 90 år!!!, som gjorde samma operation. Hon "hatade" sjukgymnasten, så när han var i antågande skulle jag varna henne och då låtsades hon sova och var oväckbar.
Sedan somnade hon tidigt på kvällen och ville att jag skulle väcka henne när kvällspersonalen kom, så hon fick sina sömntabletter!
En härlig krutgumma! Får väl berätta en annnan gång när hon smugglade in en flaska sherry och hade fest. :)))))

tedsams

13 december 2012 12:03

Härligt med såna "krutgummor"! Men det är kanske "krutet" som är anledningen till att dom blivit så gamla och ändå fortfarande är alerta.... ;)

Jag har inte kommit så långt ännu att jag vill opereras, men jag hamnar kanske där en dag. Fast det är få som får en operation har jag hört? Skönt att du upplever att det var positivt i alla fall! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards