Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 21 november 2012

Ett udda födelsedagsfirande….

Av tedsams - 21 november 2012 14:48


… eller rättare sagt, inget firande alls.   


Visserligen är det inte så våldsamt mycket att fira vid den här åldern, men en liten tårtbit skulle det väl egentligen varit, eller nåt liknande i alla fall… men, men….  

   

Och kvällsnöjet var med all säkerhet alldeles unikt som födelsedagsfirande. Då var jag på ett budgetmöte i bostadsrättsföreningen där vi bor, och där jag sitter med i styrelsen. En inte alltför avancerad gissning är väl att jag är ganska ensam om ett sånt födelsedagsfirande… eller vad tror ni?    


I och för sig mycket intressant… vi trasslar oss fram till en, som vi tror, hållbar budget för nästa år och får i slutänden fram den procentsats som vi då behöver höja hyrorna med för att alla kostnader ska täckas. Ett arbete som egentligen alla boende borde delta i så att dom får se vad saker och ting kostar i en sån här stor förening. Området består av 201 lägenheter i 27 st 2-våningshus, 2 kvartershus med 5 välutrustade tvättstugor, parkeringsplatser, garagelängor, förråd, många grönområden och gräsmattor, och många gångvägar. Det är stora summor det rör sig om när allting ska skötas och underhållas. 


Jaja, jag blev ett år äldre på det där mötet i alla fall, det säger väl kanske nåt om hur vi fick gnugga våra geniknölar för att lyckas få till det….  

   


Igår roade jag mig i tvättstugan i flera timmar, och idag ska jag klippa båda doggsen. Det värsta är nog att jag skulle behöva bada Salza först, men jag tror inte att jag fixar både det, och att klippa både henne och Ibsen sedan. Men klippa i skitig päls… ajajaj….  


  

Jaja… det måste ju göras så det är väl bara att sätta igång antar jag… Kurt har tillverkat ett bord som jag kan stå med här inne när jag ska klippa dom vid den här årstiden. Jag har ju ett trimbord, men det köpte jag när jag hade cockrarna och det är för litet nu. Salza ryms med nöd och näppe på det, men Ibsen får ju bara plats till hälften…


När vädret tillåter brukar jag stå utomhus vid ett stort bord på uteplatsen, men nu fryser jag ju fingrarna av mig om jag försöker det. Så… ut med mattorna, fram med det specialtillverkade bordet, och så är det bara att sätta igång…. inget mer att be för.

                

                       ***********************************

  

Och nu är doggsen klippta och fixade, klippbordet bortplockat igen och mattes händer och rygg totalt pajade  

  

Det nya egenpåhittade klippbordet funkade perfekt för Ibsen. Lite lågt så att jag slipper hålla armarna så högt, och tillräckligt stort för att han skulle kunna ligga ordentligt. Han få ligga ner när jag klipper på magen och tar tassarna och så när jag ska fixa till skägget och öreonen och så, huvudet sitter ju så himla högt… …   


  
Salza hojtade glatt Tjoohooo!!! när hon kom upp på bordet när det var hennes tur. Hon missförstod det hela och trodde att det var ett dansgolv där hon skulle skutta runt och ha kul.    När jag talade om hur det låg till så blev hon skitskur….

    

 


Då får du minsann klippa mig när jag ligger så här då… muttrade hon och tryckte sig hårt, hårt mot bordsskivan.

   

Nåväl, dom blev färdiga så småningom i alla fall….


     


Jag är inte så himla snabb när det gäller sånt här, och jag var tvungen att pausa lite då och då. En pajad rygg och ett pajat knä och en värkande hand är inte de allra bästa förutsättningarna för att stå och klippa hundar i några timmar.  

    

Men nu har jag städat bort alla hundhår och tvättat golven och lagt tillbaka mattorna och allt sånt. Promenaden tog husse hand om medan jag städade….

   

Nu skulle bara Mor Inga finnas på plats och ge Salza ett rejält skumbad också, men det blir nog inte så, inte idag i alla fall.


Men visst är hon väl en sötnos även när hon surar...  lilla Salzan   

    

   

     

     

        




 
 
Ingen bild

Eva i K-fors

21 november 2012 17:27

:) hon är allt för näpen den damen :) hon visar verkligen vad hon tycker å "tänker" Hoppas du inte får alltför ont någon längre stund nu. En glöggmugg å tv vore väl inte helt fel en kväll som denna :)

tedsams

22 november 2012 10:23

Ja, hon är tydlig med vad hon tycker och tänker den tjejen. Kul med en sån hund :)

 
Marie i s-hamn

Marie i s-hamn

21 november 2012 18:38

Hahaha...va söt hon var när hon såg sådär sur ut *s*
Tack för kul läsning här på din blogg, jag kommer att återkomma o läsa vidare.
Mvh marie

http://www.teamekstrom.se

tedsams

22 november 2012 10:22

Kul med en ny bekantskap, Marie. :) Ska kika in hos dig också....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards