Tedsams blogg

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2012

En tidig morgon…

Av tedsams - 29 oktober 2012 10:17

Kvart över sex knatade jag iväg till garaget i morse. Plockade ur alla hundgrejorna ur bilen och fyllde på spolarvätska, sedan åkte vi till bildoktorn långt ute på landet, Fabian och jag.   


Och där står Fabian nu och väntar på nya bromsar och en ny fjäder och lite till…. och jag fick låna en bil så att jag tog mig hem igen. Nu hoppas jag bara att jag får hämta bilen ganska så snart för nu har det börjat snöa ute.


Inte så kul att åka med lånebil om det är halt och besvärligt på vägarna. Ska jag kvadda nån bil så ska det nog trots allt helst vara min egen.


Fast det var ju himla dumt tänkt….. mer praktiskt att kvadda nån annans bil förstås… fast vådligt förargligt. Men å andra sidan… ska man kvadda nån annans bil så ska det naturligtvis vara en bil som tillhör en bilverkstad. Äsch.. har väl inte tänkt kvadda nån bil alls egentligen… men man vet ju aldrig.  

   

   

Igår hade vi ju kurs igen, och kursdeltagarna är himla duktiga. Några av dom är helt klart tävlingsfärdiga redan nu, trots att dom startade från ”scratch” när kursen började.  

  

Men dom fick samma råd som alla andra får som går kurs för mig. Träna inte enbart momenten i den första, lättaste klassen. Det blir gärna tråkigt för hundarna att traggla samma moment gång på gång på gång… lägg in moment från de högre klasserna också. Plocka ut roliga moment från övriga klasser och använd dom som lite omväxling i träningen.  


Och det här gäller förstås inte bara rallylydnad, det gäller all hundträning. Och när det gäller specifikt rallylydnad så får alla kursare också rådet att börja tidigt med högerhandlingen. Ju tidigare man börjar desto bättre, och ju ”färskare” och mer ”otränad” hunden är desto lättare går det.


Jag har ju inte gjort så, men nu får i alla fall mina kursare nytta av mina egna misstag. Vi får ju ett litet ”stopp” i våra aktiviteter nu medan vi kämpar med högerhandlingen, Salza och jag. Hade vi börjat med en gång hade det nog suttit nu… men ibland lär man ju faktiskt av sina misstag och det är ju bra det.  



Jag måste till bibblan idag eller imorgon också. Det får väl bli i morgon antar jag… och då får jag säkert ett sånt där otrevligt brev igen. I morgon är sista dagen för att lämna tillbaka böckerna, och den enda gång som jag tidigare lämnat tillbaka mina låneböcker just sista dan, så fick jag ett himla otrevligt brev från bibblan…. trots att dom var tillbaka i tid.  

   

Får jag det denna gången också så ska jag nog skriva ett otrevligt brev tillbaka tror jag… dom borde faktiskt checka av vilka som lämnat tillbaka sina böcker inom tidsramen, innan hotbreven skickas iväg.


   

Har inte haft nåt att läsa på flera dagar nu, och igår letade jag desperat i våra egna bokhyllor igen. Och jag fann en Bo Balderson som jag nästan glömt innehållet i…. ni vet, Balderson….. han med Statsrådet och statsrådets svåger Adjunkten och deras mordfall.

    

Tänk vilken sensation hans första böcker åstadkom… det är ju en pseudonym det är namnet, och ingen visste vem det egentligen var som skrev böckerna. Jag tror att det avslöjades så småningom, efter nåt år eller så, men jag har glömt vem det är som gömmer sig bakom namnet. Nån som kommer ihåg????

    

I alla fall så är en sån bok precis lagom lättsam för att läsa medan jag väntar på Fabian och bilverkstans räkning.... lite förströelse medan snön dalar ner tätare och tätare utanför fönstret.   

     

   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tedsams - 7 oktober 2014 17:59

  Japp, så får det bli. En massa strul och inga svar från supporten, så nu byter jag bloggplats till    www.tedsams.blogspot.se   Lite sorgligt... jag har bloggat här i många år nu, men det krånglar lite för mycket. Krångligheter har jag no...

Av tedsams - 6 oktober 2014 10:02

Ja det är ju en gammal sanning som man alltid kan lita på. Eller.... man får vad man förtjänar.... det är också ett ordspråk som oftast stämmer.      Och den här gången syftar jag på hundträning.... inte andra klanterier jag gjort..    Vi skulle ...

Av tedsams - 29 september 2014 11:48

Ja, min Salza är en liten stjärna hon. Det visade hon i och för sig tidigt, men det håller i sig, trots stigande ålder och nästintill obefintlig träning.      I morse när vi var ute så skulle Jippie få leta upp en pinne som jag gömt i en rishög. ...

Av tedsams - 23 september 2014 12:15

Hösten är min tid....  njuter av lite kyliga, klara dagar då man måste ta på sig en tröja eller jacka för att inte frysa när man går ut.    Både igår morse och idag vaknade jag till strålande solsken från en klarblå himmel... eller... solen hade ...

Av tedsams - 22 september 2014 10:16

Under den gångna helgen har ju Rallylydnads-SM gått av stapeln här i Sundsvall, och jag försökte vara på plats så mycket jag kunde. Sällan man får chansen att se landets bästa ekipage på nära håll eftersom de allra flesta av dem hör hemma många mil h...

Ovido - Quiz & Flashcards